Emekli maaşları ne zaman yatacak 2018 ayın kaçında?

Abone ol

Emekli maaşları ne zaman yatacak, 2018 haziran ayı emekli maaşları ayın kaçında yatacak aramaları milyonlarca emeklinin tek gündemi. 1000 liralık baram ikramiyesi sonrası gözlerini emekli maaşlarına çeviren emekliler bu sorunun cevabına kilitlendi. İşte erken maaş ödeme günü

Emekli maaşları ne zaman ödenecek, 2018 emekli maaşları ayın kaçında hesaplara yatacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden tahsis numarasının son rakamı 5, 7 ve 9 olanlara 11 Haziran; 1, 3 ve 8 olanlara 12 Haziran; 0, 2, 4 ve 6 olanlara ise 13 Haziran'da aylık ödenmesi yapılacak.

SGK'den yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın 15-17 Haziran'a denk gelmesi dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık ödemesinin öne çekildiği anımsatıldı.

Açıklamada, tahsis numarasının son rakamı 5, 7 ve 9 olanlara 11 Haziran; 1, 3 ve 8 olanlara 12 Haziran; 0, 2, 4 ve 6 olanlara ise 13 Haziran'da ödeme yapılacağı bildirildi. 

Öte yandan bugün bazı basın yayın organlarında emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin, "emeklileri aldatmaya" yönelik haberlerin yer aldığı belirtilen açıklamada, "Kesinlikle gerçeği yansıtmayan bu haberler, emeklilerimizin bayram ikramiyesi sevincini gölgeleyemeyecektir. Bugün Bağ-Kur ve Emekli Sandığı, yarın da SSK emeklilerimize yapılacak bayram ikramiyesi ödemelerinin hayırlı olmasını diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DOSYA BAŞINA BİN LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin dosya başına bin lira olarak yapılacağı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır."

Bayram ikramiyesi neden eksik yatıyor, kimlere eksik ödeme yapıldı?

Günün Önemli Haberleri