Emekli maaşı ne kadar oldu 2018 Temmuz zammı en yüksek maaş

Abone ol

Emekli maaşı ne kadar oldu, temmuz zammı sonrası 2018 yeni emekli maaşları en düşük ve en yüksek ne kadar oldu araştırmaları binlerce emeklinin gündeminde. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük ve en yüksek yeni maaşları ne kadar olacak? Tahminler tutarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 7.27 zam, memur emeklileri de yüzde 3.27 fark alacak.

12.3 milyon memur ve işçi emeklisinin merakla beklediği gün geldi. Emekliler bugün Temmuz 2018 zammını öğrendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına göre memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri net Temmuz zammı belli oldu. 

MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?.. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre memur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları zam oranı yüzde 8.67 olacak...

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?.. Enflasyon rakamlarına göre işçi ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranı ise yüzde 9.17 oranında zam alacaklar... 

TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. : Enflasyon, haziran ayında yüzde 2,61 artarken, yıllık bazda yüzde 15,39 oldu. TÜFE'deki 6 aylık artış yüzde 9,17 olarak gerçekleşti.  Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. 

Memur ve memur emeklisi maaşı : Böylece yılbaşında yüzde 4 zam alan memur ve memur emeklileri, ortaya çıkan 5,17 puanlık farkı temmuz ayında yapılacak zamla alacak. Toplam zam (3,5+ 5,17) olacak. Memur ve memur emeklisine yılın ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısı için yüzde 3,5 zam kararı alınmıştı.

Buna göre temmuz ayında memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi yüzde 8,67 zam alacak. İşçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı ise yüzde 9,17 oldu.
 
Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor.  Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2018

En düşük işçi emeklisi maaşı (2000 sonrası) – 939 TL
En düşük işçi emeklisi (2000 öncesi) – 1.569 TL
En düşük esnaf (Bağ-Kur) emeklisi maaşı – 1.444 TL
En düşük (Bağ-Kur) tarım emeklisi maaşı – 989 TL
En düşük memur emekli maaşı – 1.978 TL

Günün Önemli Haberleri