Ekrem Dumanlı'dan Ahmet Hakan'a bomba açıklamalar!

Abone ol

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a konuştu.

Ekrem Dumanlı'nın Hüseyin Gülerce için "kafasına birden saksı düşmüş gibi" benzetmesi dikkat çekiyor: "17 Aralık darbe girişimiyse, 17 Aralık'tan sonra neden hükümeti eleştirmiş? Hüseyin Bey'in hali eski Türk filmlerinde kafasına saksı düşüp de bir anda hafıza kaybına uğrayanlara benziyor".

Bunun yanında Ahmet Hakan'ın ısrarla "cemaat darbe yaptı diye düşülüyor" şeklindeki sorusuna Ekrem Dumanlı, bunun bir darbe olmadığı cevabını veriyor ve ardından AK Parti'yle iplerin neden koptuğunu anlatıyor...

Ahmet Hakan'ın Hürriyet Gazetesi'nden her Çarşamba yaptığı röportajların konuğu bu hafta Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı oldu. Dumanlı 17 Aralık sürecinden AK Parti ile karşı karşıya gelmelerine, Hüseyin Gülerce'nin açıklamalarından Kozanlı Ömer'e kadar pek çok soruyu cevapladı.

İşte olay yaratacak Ekrem Dumanlı ve Ahmet Hakan röportajından çarpıcı başlıklar: 

KIRMIZI KİTAP

Cemaatin, Milli Güvenlik Kurulu'nda "Kırmızı Kitap"a giriyor olmasını soran Ahmet Hakan'a, Ekrem Dumanlı'dan "İddialar doğruysa, yani "Gülen Çalışma Grubu" diye bir grup kuruluyorsa, bu eninde sonunda yargıya intikal eder. 28 Şubat'ta Batı Çalışma Grubu kurulmuştu. BÇG suçsa, bu da suç. Bülent Arınç gibi 28 Şubat günlerini yaşamış siyasiler neden bu duruma bir şey demiyorlar?" şeklinde bir cevap geliyor. 

Ekrem Dumanlı, cemaatle ilgili çok şey söylenebileceğini fakat "örgüt" demenin büyük vebal ve suç olduğunu da eklerken, bunun bir örgüt olması halinde Tayyip Erdoğan'ın da bu örgüte üye olmaktan yargılanması gerektiğini söylüyor. Gerekçe olarak da "Olimpiyat Stadı'na gidip "Hasretle bekliyoruz" denmedi mi?" diyerek Türkçe Olimpiyatları'ndaki konuşmasını gösteriyor. 





SAVCILARIN CEMAATÇİ OLDUĞUNU İSPAT ETSİNLER

17 Aralık sourşmalarını hatırlatan Ahmet Hakan, "Siz suçlamanın farkında değil misiniz? Size deniyor ki: Bunlar yargıya, polise egemen olmuş bir yapı... Emri Pensilvanya veriyor, buradaki savcı, polis harekete geçiyor" deyince Ekrem Dumanlı'dan çok net ve bir cümlelik cevap geliyor: "Hodri meydan! İspat edin diyoruz."



17 Aralık'ta "cemaatin savcısı ya da polisi" olarak nitelendirilen isimlerden örnekler veren Ekrem Dumanlı, bunların zamanında hükümete yakın isimlerle çok sık görüştüğünü fakat 17 Aralık'tan sonra cemaatle ilişkilendirildiğini ifade ediyor. Zekeriya Öz, Ali Fuat Yılmazer isimlerini sıralayarak "İşinize gelen durumda sizin adamınız oluyor, işinize gelmeyen durumda "Cemaat'in adamı"... İşte bu yüzden diyorum ki: İspat et kardeşim" diyor.

SANKİ KAFASINA SAKSI DÜŞMÜŞ

Sıra Hüseyin Gülerce'nin Cemaat'ten ayrılış hikayesine geliyor.

Burada Ekrem Dumanlı çok konuşulacak bir benzetme yapıyor. Ama öncesinde Gülerce'nin 7 Şubat MİT krizini cemaatten kopuşunun ilk nedeni olarak göstermesine karşılık, sonrasın hükümet aleyhine yazdığı yazıları hatırlatıyor. 


Ardından da Hüseyin Gülerce ile ilgili şunları söylüyor: Yanlış söylüyor, yanlış söylediğini kendisine hatırlattığımız halde yanlışını ısrarla tekrarlıyor. Ayrılıp gidebilirsin, ürkebilirsin, hatta korkabilirsin. İncitici ve ağır sözler söylemeye ne gerek var... 17 Aralık darbe girişimiyse, 17 Aralık'tan sonra neden hükümeti eleştirmiş? Hüseyin Bey'in hali eski Türk filmlerinde kafasına saksı düşüp de bir anda hafıza kaybına uğrayanlara benziyor. Cemaat'le ilgili kanaati değişiyor, Başbakan'la ilgili kanaati değişiyor. Çift taraflı topyekûn bir değişim geçiriyor. Buradan bir aydın duruşu ve aydın cesareti çıkar mı?

KOZANLI ÖMER KİMDİR?

Söyleşide 17 Aralık sonrası "emniyetin imamı" olarak sık sık gündeme "Kozanlı Ömer"i de soruyor Ahmet Hakan: "Zaman gazetesine gidip geliyormuş. Doğru mu?"

Ekrem Dumanlı bakın Kozanlı Ömer için neler diyor: "Zaman gazetesine bir kere gelmiş, üniversitede beraber okuduğu bir arkadaşını ziyaret etmiş, gitmiş. Bunu bin defa yazdılar. Açıklama yaptık. "Bu adam bir kere gelmiş" diye... Ne yani? Gelemez mi? Gelip arkadaşını ziyaret edemez mi? Ayrıca bu adam, Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialar nedeniyle gitmiş savcılığa ifade vermiş ve hakkında takipsizlik kararı verilmiş."

Günün Önemli Haberleri