Ekmeğe zam yapılacak mı? Bakan Pakdemirli açıkladı

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı olmayacağını söyledi.

Son günlerde en çok tartışılan konular arasında yer alan 'ekmeğe zam yapılacak mı' sorusunun cevabı yanıt buldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı olmayacağını söyledi.

''VATANDAŞIN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİRMEYCEĞİZ''
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,“Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok.'' ifadelerini kullandı.

FEDERASYON BAŞKANI: 2 TL OLMASI GEREK
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, doğalgaz, mazot, elektrik ve una yapılan zamların ardından fırıncıların zor duruma düştüğünü söyledi.

250 gram ekmeğin maliyetinin 1 TL 75 kuruşa yükseldiğini belirten Kavuncu, ekmek fiyatının 2 TL olması gerektiğini ifade etti. 

''PİYASADA UN SIKINTISI VAR''
Kavuncu, şöyle konuştu

"Un fiyatlarının bu şekilde yüksek bir artış sergilemesinden dolayı ekmeğimize zam gelmesi şart oldu. Şu anda 250 gram ekmeğin maliyeti 1 TL 75 kuruşa mal etmiş oluyoruz. Yüzde 10 da iskonto olduğu zaman fırıncının ayakta kalması için, fırıncının kirasını ödeyebilmesi için, fırıncının işçilerin parasını ödeyebilmesi için; doğalgaza, mazota, elektriğe ve ekmeğin ana maddesi olan una da zam gelmesinden dolayı ekmeğin 2 TL olması lazım. Un fiyatlarının artmasının ardından piyasada büyük bir un sıkıntısı var."

Günün Önemli Haberleri