Ecevit raporunu ciddiye almadı

Abone ol

DSP lideri Masum Türker Ecevit'le ilgili Adli Tıp raporunun gerçekleri yansıtıtğını düşünmediğini söyledi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Adli Tıp Kurumunun, eski Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı sırasında Başkent Üniversitesi Hastanesince verilen rapor ve belgelere ilişkin Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporun gerçekleri yansıtmadığını düşündüğünü söyledi.

Türker, Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen köy ve mahalle muhtarları istişare toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Ergenekon'' davasında mahkemenin talebi üzerine Adli Tıp Kurumunca Bülent Ecevit'in tedavi sürecine ilişkin hazırlanan rapora ilişkin değerlendirmesi sorulan Türker, şunları kaydetti:

''Açıklanan rapor, aslında şu anda Ergenekon olayında rahmetli Bülent Ecevit'in sağlığını karıştırmak istedikleri bir rapordur. Her şeyden önce eğer Ergenekon olayı bir örgütlü olarak, darbeye yönelik ya da belli işlemlere yönelik öngörülüyorsa 2002 yılında AK Parti'nin bugün iktidar olmasına neden olan sivil darbenin gözden geçirilmesi gerekir. O günün gazete manşetlerine, televizyonlardaki haber programlarına bakıldığı zaman açık bir şekilde DSP ve MHP'yi iktidardan uzaklaştırmak için bir komplo kurulduğu ve bu komplonun da o tarihte Irak'ta yapılacak bir ABD operasyonu için olduğu ve hatta zamanın ekonomi Bakanı sayın Kemal Derviş'in 8,5 milyar borç veya 1 milyar dolar yardım şeklinde basına yansıyan açıklamaları var. Raporla ilgili olarak da, bir kere parkinson hastalığı denilmiş o günkü gazeteler araştırılırsa, Sayın Ecevit için 2001 yılı sonunda daha ilk tedavisinde alzheimer hastalığı olduğu söyleniyorsa, bununla ilgili yapılan tedavi sonrası, Sayın Ecevit hatırlanırsa kilo almıştı. İkinci hastalığında ise ilk hastaneye gidiş nedeni, yine raporda söylendiği gibi kaburga kırığı için değil, bir gaz sıkışması sonrasıydı ve bu konuda da yapılan tetkikler sonrası, bağırsaklar boşaltılınca gaz sıkışması giderildi ve zaten onun ardından hatırlanacağı gibi Sayın Ecevit hastanede değil, eve bakım için gitti.''

Raporu anlamlı bulduklarını belirten Türker, ''Biz bu raporun biraz anlamlı olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını düşünüyoruz. Özellikle hipokrat yemini yapmış bazı doktorların ve belgelere bakarak fiili tetkik yapmadan bir görüş bildirmesini doğru bulmuyoruz. Böyle görüş bildireceklerse o zaman o günün haberine de bakmak gerekir'' dedi.

Günün Önemli Haberleri