DYP'li Özaçıkgöz'den tartışmalı sözler

Abone ol

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz yaptığı yazılı açıklamada 'devleti sevmek 'out', ayrılıkçı olmak 'in' oldu' dedi

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, ''Devleti ve birliğini sevip saymak 'out', ayrılıkçı olmak 'in' oldu'' dedi.

Özaçıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, ''açılım merakı ile başlayan, ülkede anarşi yaratarak YSK'nın kararlarını değiştirmeye varan süreçte, seçilen bağımsız milletvekillerinin artık alenen tehdit savurduğu'' görüşünü savundu. Bağımsız milletvekillerinin ''Yemin ederiz ama bağlı kalmayız, TBMM'yi tanımayız, TBMM'yi boykot ederiz...'' diyebilecek kadar ileri gittiklerini belirten Özaçıkgöz, ''Milletvekili olmak için sadece seçilmiş olmak yetmiyor. TBMM kürsüsünde yemin işlemi prosedürünün de yerine getirilmesi şarttır. Seçilen kişi yemin etmeden milletvekili sayılamaz'' ifadelerini kullandı.

Milletvekili yeminlerine bağlı kalmayacaklarını ilan edenlerin yemini geçerli olmayacağından, bu kişilerin milletvekili sayılamayacağı görüşünü dile getiren Özaçıkgöz, açıklamasında şunları kaydetti:

''Açılım merakı yüzünden ayrılıkçı olmak, terörü desteklemek, devleti tehdit etmek moda oldu. Bazı kisvelere adeta imtiyaz verildi. Hükümetin de bu konuyu alenen desteklemesi sebebi ile savcılar ve devlet görevlileri de suç olan konularda görevlerini yapamıyorlar. Bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum. Yapılacağı söylenen Anayasa değişikliği tartışmalarında bu konu iyice alevlenecek. Devlet resmen tehdit ediliyor. Tehdit karşısında azıcık otorite gösterildiği zaman da hemen anarşi, terör kozu oynanıyor, akabinde devlet hemen geri adım atıyor. Devlet gücü ve otoritesi kademeli olarak cıvıklaştırılıyor, ortadan kaldırılıyor. Bu işe hemen çözüm getirilmesi gerekir. Devleti ve birliğini sevip saymak 'out', ayrılıkçı olmak 'in' oldu.''

Günün Önemli Haberleri