DYP'den Arınç'a 'babanın malı mı' çıkışı

Abone ol

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ağır sözlerle eleştirdi...

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada sadece Devlet Bakanı olarak değil Hükümet Sözcüsü olarak da konuştuğunu öne sürerek, "Hükümet adına Leyla Zana'yı ümitlendiren, cesaretlendiren hatta devlete kafa tutturan isteklerde bulunmasına sebebiyet vermiştir" dedi.

Özaçıkgöz yazılı açıklamasında, Hükümetin iyi niyetli olarak bir süreç başlatmış olabileceğini, ancak muhatabın kesinlikle iyi niyetli olmadığını ileri sürerek, Leyla Zana nın şimdi "özerklik yetmez" diyerek bağımsızlık istediğini belirtti. Özaçıkgöz, "Bir kere, Sayın Arınç babasından kalan ve kendi kazandığı her şeyi bile dilediği gibi istediklerine veremez. Burada bile mahfuz hisse sahibi mirasçıları izin vermez. O halde bin bir güçlükle kan dökülerek elde edilmiş bulunan Türkiye'nin değerlerinden hiçbir şey veremez. Verse verse Türkiye düşmanlarına cesaret verebilir" dedi.

"ARINÇ'IN SÖZLERİ ESKİDEN HÜKÜMET DÜŞÜRÜRDÜ"

Türkiye'nin tamamının ay yıldızlı bayrak altında yaşamaktan gurur duyan herkesin olduğunu, herkesin "1/74.000.000" mülkiyet hakkına sahip bulunduğunu belirten Özaçıkgöz, "Arınç'ın sözleri eskiden hükümet düşürürdü. Sayın Başbakanın bir sözü vardı 'nereden nereye' diye. Hakikaten nereden nereye geldi Türkiye. Ak Parti'den önce kimse vatanın bütünlüğü hakkında laflar söyleyemiyordu. Ak Parti nerden nereye getirdi Türkiye'yi. Pervasızca 'bağımsızlık istenebilen' bir yere getirdiniz Türkiye'yi - Ak Parti'den önce bu açıklamayı yapan bakan, hükümet düşürürdü" dedi.

Türkiye'nin sistematik olarak bölücüler ile masaya oturtulmak istendiğini savunan Özaçıkgöz, "Özerklik verseniz yetmez, doğuyu isterler, doğuyu verseniz yetmez, Anadolu'yu isterler, Anadolu'yu verseniz yetmez, tüm Türkiye'yi isterler. Bunun neresi anlaşılamıyor?" iddiasında bulundu.

Günün Önemli Haberleri