Dünyanın en iyi 500 üniversitesi açıklandı! Türkiye'den giren okul...

Abone ol

2018 yılının merakla beklenen "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesi açıklandı, ilk 500 arasına Türkiye'den sadece iki üniversite girebildi bakın onlar da hangileri oldu?

İNGİLTERE'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan "Times Higher Education (THE)" dergisinin, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesine Türkiye'den sadece iki üniversite ilk 500'e girebildi. Geçen yıl aynı listenin ilk 500'ünde Türkiye'den 5 üniversite yer alıyordu. Listeye bu yıl girmeyi başaran 2 üniversite de özel oldu. Bu üniversiteler Sabancı ve Koç Üniversiteleri.

Geçen yıl listede Sabancı ve Koç Üniversitelerine ilaveten ilk 500 arasında Atılım Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Bilkent yer almıştı.

2018 yılı en üniversiteler listesi : Bu yılın (2018) en iyi üniversiteler listesinde Sabancı ve Koç ilk 500'de yer alırken ilk 1000'de ise Türkiye'den toplam 23 üniversite yer aldı. Listede toplam 1258 üniversite bulunuyor.

Değerlendirme neye göre yapılıyor? : Times Higher Education dergisi bu sıralamayı yaparken öğretim kurumlarının bilimsel araştırmalarını, uluslararası çalışma ve konumlarını, gelirlerindeki artışları ve listede geçen yıl bulunduğu sıralamayı göz önüne alıyor.

Dünyanın en iyi üniversitesi hangisi? : Listenin bir numarası üçüncü yıl üst üste İngiltere'de bulunan Oxford Üniversitesi oldu. İlk onda İngiliz ve Amerikan yüksek öğretim kurullarının yer aldığı listedeki bir başka ilk de, listeye giren Japon üniversitelerinin sayısının İngiltere'yi geçmesi oldu.

Çinliler listeyi zorluyor: Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve İngiltere'den sonra, listede en çok üniversitesi yer alan ülke ise Çin oldu. Pekin'de bulunan Tsinghua Üniversitesi, listede 22'nci sırasında yer aldı. Toplamda ise listeye Çin'den 72 üniversite girdi.

Times Higher Education Sıralamasındaki En İyi 20 Üniversite şekilde sıralandı.

1- University of Oxford (İngiltere)

2- University of Cambridge (İngiltere)

3- Stanford University (ABD)

4- Massachusetts Institute of Technology (ABD)

5- California Institute of Technology (ABD)

6- Harvard University (ABD)

7- Princeton University (ABD)

8- Yale University (ABD)

9- Imperial College London (İngiltere)

10- University of Chicago (ABD)

11- ETH Zurich (İsviçre)

12- Johns Hopkins University (ABD)

13- University of Pennsylvania (ABD)

14- University College London (İngiltere)

15- University of California, Berkeley (ABD)

16- Columbia University (ABD)

17- University of California (ABD)

18- Duke University (ABD)

19- Cornell University (ABD)

20- University of Michigan (ABD)

Üniversitelerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz!

Günün Önemli Haberleri