DSP'li Türker'den Oda TV tepkisi!

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "ODA TV’ye yapılan baskın, basın özgürlüğünün olmadığını gösteriyor." dedi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ODA TV’ye yapılan baskının, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını gösterdiğini belirtti.

ODA TV’ye yönelik operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türker, "Oda TV’ye yapılan baskın, yazılmış bir haberden kaynaklanmaktadır. Bu baskın, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını ortaya koyduğu gibi bütün basın kuruluşlarına açıkça bir gözdağı verme amacı taşımaktadır" dedi.
İktidarın, kendi görüşü dışındaki görüşlere tahammülsüz olduğunu gösteren bu tutumun, 'dikta rejiminin ayak sesleri'nin artık net bir şekilde duyulduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Türker şunları dedi:

"Ülkemizde AKP’ye hayat hakkı tanıyan Anayasa’nın, basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğünü de güvence altına aldığı unutulmamalıdır. Basının hür olmadığı bir ülkede, demokrasiden de Anayasa’dan da yasalardan da söz edilemez. Yasamayı, yargıyı siyasallaştıran iktidarı, kendine bağımlı bir basın yaratma sevdasından vazgeçmeye davet ediyoruz. Ergenekon Davası kapsamında yapılan aramalara benzer bir şekilde bir basın kuruluşunun merkezinde, yöneticilerinin evlerinde arama yapılması, iktidarın özgür basından ne kadar korktuğunun göstergesidir. Amaç susturmaksa, AKP İktidarı unutmamalıdır ki 12 Haziran’da yapılacak seçimde, AKP halkı susturamayacaktır ve halktan cevabını alacaktır" dedi.

Günün Önemli Haberleri