DSP'li Türker saldırının amacını açıkladı

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara'daki patlamayı değerlendirdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara'da meydana gelen korkunç patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüker, patlamanın tesadüfi olmadğını ve bu saldırının amacının meydan okuma olduğunu vurguladı.

Saldırının ''uluslararası düzeyde bir terör olayı'' gibi göründüğünü belirten Türker, saldırının olduğu yerde hala şarapnel parçaları bulunduğunu anlattı.

"BU BİR MEYDAN OKUMA!"

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Türker, ''Patlamanın Ankara'da Başbakanlık ve TBMM'ye yakın bir mesafede olmasının bir meydan okuma olduğunu söyledi. Bu olayın Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini kimi zaman iyi, kimi zaman gergin geçtiği ve bazı konuların Türkiye tarafından gündeme getirileceği tarihte olması, bu olayın tesadüfi olmadığını, ciddi planlandığını gösteriyor.'' dedi.

"ÖZLELLİKLE BAŞBAKAN YURTDIŞINDAYKEN..."

Türker, ''Özellikle Başbakan'ın yurtdışında olduğu, Birleşmiş Milletlerde bazı kararlarda Türkiye'nin çok etkili olacağının konuşulduğu bir anda bu olayın olması Türkiye'nin uluslararası düzeyde nasıl bir sorun yumağıyla karşı karşıya olduğunu da ortaya koyuyor. Bu konunun bu yönüyle de değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri