DSP'li Türker Gandi'yi fena ti'ye aldı

Abone ol

DSP'li Türker, İzmir'de konuştu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Ben para bulurum, benim adım Kemal'' dediğini anımsatarak, ''İsimle para bulunsaydı, en güzel parayı Galatasaraylı Servet bulurdu; çünkü adı Servet ama o da top oynamazsa para kazanamıyor'' dedi.
 
Türker, İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar köyünde partisi tarafından düzenlenen kahvehane toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir'de anket çalışması yaptırdıklarını, vatandaşların hükümet icraatları bakımından AK Parti'den, yerel hizmetlerde de CHP'den memnun olmadığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, üniversite mezunu gençlerin iş bulamayıp, sokağa çıkamadığını öne süren Türker, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin derdi ekonomide, enflasyon, göstergede düşük ama kimse geçinemiyor. 40 milyon borçlu, 20 milyona yakın yeşil kartlı insanımız var. İktidar insanımıza 'değişirsem faizler artar, senin borcun seni batırır' diyor. Anamuhalefet partisi Genel Başkanı 'ben para bulurum' diyor, 'nereden bulursun' diyoruz, 'benim adım Kemal, ben bulurum' diyor. İsimle para bulunmaz. En iyi isme ben sahibim, ben Masum'um. Şimdi istediğim kadar 'Masum'um' diyeyim, bu isim para bulamaz. İsimle para bulunsaydı, en güzel parayı Galatasaraylı Servet bulurdu; çünkü adı Servet. Servet de top oynarsa para kazanıyor, oynamazsa para kazanmıyor. Biz iktidara gelirsek borcun faizini donduracağız, faizciden kaynağı bulacağız. Parayı dondurunca faiz zaten düşecek. Benim mesleğim muhasebecilik, hesabın nereden geldiğini, nasıl geldiğini iyi bilirim. Her şeyi kararında tuttursan her sorun hal yoluna girer.''

"CHP'YE DEĞİL BİZE GELİN"


Bazı kişilerin ''Bu DSP'liler oyları bölüyor, CHP'ye verelim oyları o bu sefer işbaşına gelsin'' dediğini anımsatan Türker, ''DP, AP ve DYP geleğinden gelen kesim CHP'ye de MHP'ye de oy vermez. 1960 ihtilalinden sonra Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idamlarından dolayı, bu kesimlere oy vermezler. Türkiye'de bu oyların oranı yüzde 17 civarındadır. Biz herkesi kucaklıyoruz. Demokrat Parti'ye, Genç Parti'ye giden oyları alacağız. Her evden bize bir oy gelse, barajı parçalarız. Biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz'' diye konuştu.


Günün Önemli Haberleri