DSP'den siyasi birliktelik kriteri

Abone ol

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, laik cumhuriyetten yanha olanları birlikteliğe çağırdı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, ''Sağdan ve soldan çeşitli siyasi partilerle, Atatürkçü düşüncede olan laik cumhuriyetten yana olanlarla, dini siyasete alet etmeyen tüm kesimlerle işbirliği yapmaya hazırız'' dedi.

Ağırbaş, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, çeşitli partilerle ittifak arayışı içinde olduklarını söyledi.

Türkiye'de yüzde 10'luk bir kesimin oy kullanmadığını, kararsızların oranının da yüzde 15 olduğunu belirten Ağırbaş, her oyun hayati önem taşıdığını düşünerek halka, ayakları yere basan cazip bir birliktelik sunmak için temaslarının sürdüğünü dile getirdi. Ağırbaş, şöyle dedi:

''Sağdan ve soldan çeşitli siyasi partilerle, Atatürkçü düşüncede olan laik cumhuriyetten yana olanlarla, dini siyasete alet etmeyen tüm kesimlerle işbirliği yapmaya hazırız. Bazıları basına yansıdığı için olmayabiliyor, bu sebeple görüştüğümüz siyasi partileri şimdilik basına açıklamıyoruz.''

Bir gazetecinin, ''Ergenekon soruşturması kapsamındaki sanıkları milletvekili yapma fikriniz halen devam ediyor mu?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Evet devam ediyor. Biz onlara dokunulmazlık zırhını giymeleri için adaylık teklifi götürmedik. Bu suçtan dolayı hüküm giyerlerse zaten TBMM'ye gelemezler. Ama bu insanlar suçlu değildir ve onların seslerinin TBMM'de çıkması lazım. Kendilerini ifade edebilme adına aday gösterebiliriz. Somut görüşmemiz olmadı, onlara haber gönderildi. Kendi arkadaşları aracılığıyla onlar bilgilendirildi. Onlar da teşekkür ettiler, daha sonra cevap vereceklerini söylediler. Henüz cevap göndermediler.''

Günün Önemli Haberleri