DSPden istifa çağrısı

Abone ol

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, yaşamını yitiren işçiler Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’i istifa etmeye çağırdı.

Erçelebi yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in, Zonguldak'taki maden ocağında yaşamını yitiren maden işçileri için, “Madencimizin bedeninde herhangi bir yanık yoktu, güzel öldüler” sözünü eleştirerek, “Bakan’ın açıklaması, ne insanın vicdanına ne de sorumluluk getiren makamına yakışıyor” dedi. “Bakan ölümler hakkında güzel yorumu yapacağına, iş güvenliği konusunda harekete geçmeli, görevinin gereğini yerine getirmelidir” diyen Erçelebi

“Emek şehitlerimizin üzerine kader şalı örterek insanlarımızın duygularını ve inançlarını sömürmeleri yetmezmiş gibi şimdi de acılı ailelerimizin acısına bir acı da Çalışma Bakanı katmaktadır. Sayın Bakan bu sözlerinden dolayı derhal istifa etmelidir” çağrısında bulundu.

Yerel bir televizyon programına katılan Bakan Ömer Dinçer'in, “İlk 19 madencimizin bedeninde herhangi bir yanık yoktu, güzel öldüler. 8 madencimizde ise hafif yanıklar vardı, onların kimlik tespitlerinde sorunlar yaşandı. Maden işçileri ailelerine teslim edildi. Aileler huzur içinde. Sadece iki madencimize ulaşamadık. Onlara da ulaşabilmek için çaba harcıyoruz” belirtilmişti.


Günün Önemli Haberleri