DSP'den Cumhurbaşkanı Gül'e öneri

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderleri bir masa etrafında toplayarak, ortak bir noktada buluşturması gerektiğini bildirdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, son dönemlerde Türkiye ve etrafında yaşananların siyasi parti liderlerini gerdiğini ve iletişimsizliğe sürüklediğini öne sürerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderleri bir masa etrafında toplayarak, ortak bir noktada buluşturması gerektiğini bildirdi.

Türker, ”Türkiye’de son dönemde yaşanan gerginlikler ve liderlerin iletişimsizliği” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve etrafında yaşanan gelişmelerin hem siyaset ortamını gerdiğini hem de siyasi parti liderlerini olmaması gereken bir gerginliğe ve iletişimsizliğe sürüklediğini iddia etti.

Özellikle ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda liderlerin tutarlı duruşu ve dolaysız iletişiminin ülkelerin tarihinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Türker, şunları kaydetti:

”Liderlerin doğrudan iletişimi ve sıcak diyalog içinde olmaları, ülkelerin özellikle kriz dönemlerini başarıyla atlatmasını sağlar. Ancak yazık ki ülkemizde bırakın iktidar ile muhalefeti, muhalefet partileri bile birbirleri ile gereksiz gerilimler içine girmiş, ülkede tansiyon yükselmiştir. Gerek ülkemizdeki tansiyonun düşürülmesi gerekse ülkemizin dışarıya karşı sağlam bir duruş içinde olabilmesi için muhalefet partilerinin birbirleriyle olduğu gibi iktidarla da ulusal çıkarlar için işbirliği içinde olması zorunludur. Uzlaşma kültürünün gereği olan bu dayanışma ve ortak noktada buluşmanın gerçekleşmesi için görev, Cumhurbaşkanına düşmektedir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, liderleri bir masa etrafında toplamalı ve birbiriyle konuşmaktan dahi uzak duran siyasi parti genel başkanlarını ortak bir noktada buluşturmalıdır.”

Günün Önemli Haberleri