DSPden CHPye kasket göndermesi

Abone ol

CHP Kurultayında Ecevit'in kasketini takan Kemal Kılıçdaroğlu'na DSP lideri Türker'den ilginç bir kasket göndermesi geldi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vasiyeti gereği parti olarak varlıklarını sürdüreceklerini belirterek, ''Biz, koşulların, bazı kasetlerin sürüklediği demokratik solcu değiliz. Biz ideoloji sahibiyiz. Keramet kaskette değil, kasketin altındaki beyinlerde" dedi.

Türker ve beraberindeki DSP yöneticileri, Ecevit'i, 85. doğum yıl dönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı. Kuran okunan anma töreninde ''Ecevit'in ruhuna hitaben'' konuşan Türker, demokratik solcuların Ecevit'i hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi.

Türker, şöyle konuştu:
''Uzun bir süre beraber çalıştığınız eski partilerin; sizi eleştirerek, sizi farklı grupların yandaşı gibi göstererek, toplumda yok saymaya çalışanların şimdi yeniden size sarılmalarını en azından bir akıl toparlanması olduğu için memnuniyetle karşılıyoruz. Sizin haklılığınız yine ortaya çıktı. Halkçılığınızı reddeden, halkçı duruşunuzu demokratik solda yürütürken yok saymaya çalışanların bugün halkçılığınızı sahiplenerek, topluma yüzlerini tekrar dönmelerini sevinçle karşılıyoruz. Sizin adınıza, sizin sevincinizi yaşıyoruz.

Bir ideolojinin kurucusu ve Türkiye'nin öncüsü olarak kim sizin şapkanızı giyerse seviniriz. En azından deriz ki herkes kerametin sizin şapkanızda olduğunu da farketmiştir. O şapkanın altında fikirlerini ortaya koyduğunuz demokratik sol çizginin ebediyete kadar yaşayacağını ispatlamış oluyoruz. Bu ispatın sizin ölümüzden sonra ortaya çıkması üzücüdür.''

''RAHŞAN ECEVİT'İN SÖYLEDİKLERİ DSP'Yİ BAĞLAMAZ''

Türker, CHP kurultayı ile birlikte gündeme gelen solda bütünleşme yönündeki tartışmaların anımsatılması üzerine, ''Öncelikle CHP'nin kendi bünyesindeki dağınıklığın birleşmesi söz konusudur'' dedi.

Rahşan Ecevit'in 30 yıl sonra CHP kurultayına gitmesini sevindirici bulduklarını ifade eden Türker, ''Türkiye'de kimse dargın kalmamalı. CHP'lilerin de bugüne kadar reddettikleri, çeşitli şekillerde niteledikleri, bazı kişilerle birlikte adını aldıkları Ecevit'in ruhuyla donandıklarını hissettiklerini belirtmeleri bizi sevindirir. Demek ki doğru yolu görmüşler'' diye konuştu.

Rahşan Ecevit'in 1 yıl önce DSP'den ayrıldığını ve DSHP'yi kurduğunu anımsatan Türker, onun söylediklerinin demokratik solu bağlamadığını söyledi.

ECEVİT'E İPOTEK KONULAMAZ

''Ecevit'in bir miras gibi oradan oraya taşınmaması gerektiğini'' belirten Türker, ''Herkesin Ecevit'in fikirlerinden istifade etme hakkı vardır. Bu konuda bizde bir ipotek yok'' dedi.

Türker, solda bütünleşme konusunda DSP'nin tutumunun ne olacağının sorulması üzerine ise her kulvardaki partilerin alternatifi olması gerektiğini kaydetti. CHP'nin sosyal demokrat çizgide siyaset yapmayı öngörmesi ve bu yönde işaretler vermesi halinde DSP'nin varlığının CHP'ye daha büyük güç vereceğini savunan Türker, ''Biz parti olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Ecevit'in, 'demokratik solu ebediyete kadar yaşatın' diye vasiyeti var'' diye konuştu.

Türker, ''Ayrıca biz koşulların, bazı kasetlerin sürüklediği demokratik solcu değiliz. Biz ideoloji sahibiyiz, ideolojimize bağlılığımız devam edecek'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KASKETİ

Kılıçdaroğlu'nun giydiği kasketle ilgili bir soru üzerine de Türker, ''Keramet kaskette değil. Kasketin içindeki beyinlerde. Ecevit'in düşüncelerini sürdürenler kasketin gereğini yerine getirir. O kasketi Ecevit'in düşünceleri olarak kabul eden arkadaşlar tekrar demokratik sola yönelerek politika yapacaklarsa biz seviniriz. O kasketler orijinal değildir, ihtiyaç duyarlarsa bir tane hediye ederiz'' dedi.

Günün Önemli Haberleri