DSP'den Baykal'a alkış geldi!

Abone ol

Baykal ekranların karşısına geçtiğinde DSP'liler de onu merakla izliyorlardı. Kararını öğrenince 'helal olsun' dediler.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Deniz Baykal'ın bu belden aşağı siyaset anlayışına, hukuk yollarına başvurup mücadele etme konusunda kararlı olması ve CHP başkanlığını bırakmasını, kendisinin onurlu bir davranışı olarak değerlendiriyoruz'' dedi.

Türker, parti genel merkezinde, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindekileri kabul etti.

Cevahiroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, DSP kurucusu Bülent Ecevit'i ''en dürüst'' başbakanlardan biri olarak niteleyerek, onun görüşlerinin kendilerine yol gösterdiğini söyledi.

Masum Türker de gençlerin siyasetle uğraşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerin, partilerin tabanından tavanına kadar tüm örgüt içerisinde yer almasını istediğini belirtti.

''Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifa etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Türker, ''Sayın Baykal'ın karşılaştığı durum, kabul edilebilir bir durum değil, bunu siyasette çirkinlik olarak değerlendiriyoruz'' yanıtını verdi.

Türker, şöyle devam etti:

''Deniz Baykal'ın bu belden aşağı siyaset anlayışına, hukuk yollarına başvurup mücadele etme konusunda kararlı olması ve CHP Başkanlığını bırakmasını kendisinin onurlu bir davranışı olarak değerlendiriyoruz. Bu Baykal'ın kararıdır, meselelerin iç yüzünü fazla bilmiyoruz, ama siyaset adına da üzüntülü bir durum yaşadığımızı belirtmek istiyorum.

Türkiye'de herkesin özel yaşamı denetim altında olduğu için güvenli değil. Bütün herkesin özel hayatı belirli şekilde izleniyor. Bu konuda özellikle hayatı izlenen kişilerin bu özel hayatının güvencesi de hükümet edenlerdedir. Kendisine hukuk mücadelesinde başarılar diliyorum.''

Türker, Deniz Baykal ile henüz görüşmediğini, ama görüşeceğini sözlerine ekledi

Günün Önemli Haberleri