DSPde 59luk Türkere 23lük rakip

Abone ol

DSP 8. Olağan Kurultayı'nda hem başkan hem de Parti Meclisi üyelerini seçecek. Türker'e karşı 23 yaşında bir genç aday olacak.

DSP'de Kurultay heyecanı yaşanıyor. DSP 8. Olağan Kurultayı'nda hem başkan hem de Parti Meclisi üyeleri seçimi yapılacak, tüzük değiştirilecek. 59 yaşındaki DSP Genel Başkanı Masum Türker'in karşısında 23 yaşında bir aday var.

DSP’nin 8. Olağan Kurultayı, 6 Haziran Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultay, saat 10:00’da başlayacak. Eğer çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı, aynı gün, aynı yerde saat 11:00’de yapılacak.

Kurultaya, bin 100 delege katılacak. Delegelerin yarısından bir fazla oy, Genel Başkan seçimi için yeterli olacak.

TÜRKER'e KARŞI 23 YAŞINDA ADAY

Kurultayda DSP’nin mevcut Genel Başkanı Masum Türker, adaylığını yeniden koyacak. Yönetimden rahatsız olan ve geçtiğimiz yıl 17 Mayıs’ta toplanan DSP Olağanüstü Kurultayı’nda Zeki Sezer’i destekleyen Demokratik Sol Gençlik Hareketi bu kez yeniden Türker’in karşısına aday çıkarıyor. Genç DSP’liler, parti için en iyisinin önceki Genel Başkan Zeki Sezer olacağının altını çizseler de, olumlu yanıt alamadıkları için Türker’in karşısına DSP Genel Başkan adayı olarak genç DSP’li Davut Ocak’ı çıkaracak.

2006 yılından beri aktif olarak DSP’de birtakım görevler üstlenen, 1987 doğumlu Davut Ocak, Zeki Sezer’in genel başkanlıktan istifasının ardından toplanan 17 Mayıs 2009 Olağanüstü Kurultayı sonrasında DSP Parti Meclisi üyesi Emrah Konuralp’in başlattığı Demokratik Sol Gençlik Hareketi’ne katıldı.

Kurultay’a 3 gün kalırken, henüz resmi olarak bir başka isim genel başkan adaylığını açıklamadı. Ancak Kurultay sırasında Türker’in karşısına adayların çıkması bekleniyor.

YENİ TÜZÜK NE GETİRECEK?

Siyasi parti genel başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yabancı misyon şeflerinin davet edildiği kurultayda, Genel Başkan ve Parti Meclisi üyeleri seçiminin yanı sıra, tüzük değişiklikleri de yapılacak.

Tüzük değişiklikleri gerçekleşirse, disiplin suçları hariç, üye silme kaldırılacak, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, DSP tüzüğüne girecek, milletvekili seçilenler ile yerel yönetime seçilenler, otomatik olarak üye kabul edilip Yargıtay’a bildirilecek, Başkanlık Kurulu genişleyecek.

Günün Önemli Haberleri