DSP solda birleşmeye sıcak mı?

Abone ol

DSP lideri Masum Türker, ''Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''na katılan bazı öğrencileri kabul etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasının solda birliği sağlayıp sağlamayacağına'' dair soru üzerine, ''Solda birden fazla partinin olmasının rekabet sağlayacağını, bu nedenle DSP'nin birleşme düşüncesinin olmadığını'' söyledi.

İKTİDAR OLMA HEVESİ

Türker, DSP'nin siyasi çalışmalarına devam eden ve iktidar olma iddiasını sürdüren bir parti olduğunu da sözlerine ekledi.

Türker, DSP Genel Merkezi'ndeki kabulde, Türkçe olimpiyatlarının, Türkiye'nin uluslararası ilişkileri açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

Türkçe'nin yabancı öğrenciler tarafından öğrenilmesinin uluslararası arenada Türkiye'ye daha kolay bir zemin sağlayacağını ifade eden Türker, ''Türkiye dış politikada belirleyici mi, yoksa verilen görevleri yerine getiren mi olacak? Bu olay, bu açıdan da önemli'' dedi.

Türker, yabancı öğrencilerin Türkçe konuşmasının, ''etnik köken ne olursa olsun dil birliğinin ne kadar önemli olduğunu'' da ortaya koyduğuna dikkati çekti.

Kabulde daha sonra Türkçe şarkılar söyleyen ve şiirler okuyan öğrenciler, Türker'e bazı hediyeler verdi.

Günün Önemli Haberleri