DSP liderinden Gül'e mektup

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Gül'e mektup göndererek, ne talep edeceklerini söyledi..

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup göndererek, parlamentoda temsil edilen partilerin liderlerinin bir masa etrafında toplanmasını ve terör konusunda çözümün ortak aranmasını isteyeceklerini söyledi.

Türker, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Terör saldırısını kınayan Türker, hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Terör nedeniyle Türkiye'de herkesin üzgün olduğunu ifade eden Türker, ''Ciddi bir belirsizlik var. Medyada savaş naraları atan da suçlu arayan da var. En kötüsü terör olayı nedeniyle Başbakan'ın PKK'yı taşeron ilan etmesi. PKK taşeronsa, kimin, hangi güçlerin taşeronu açıklaması gerekir'' diye konuştu.

Türker, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de adeta suçlayıcı şekilde Genelkurmay Başkanlığının açıklama yapması gerektiği şeklindeki söylemini doğru bulmadığını belirtti.

İktidarın, 57. Hükümetten sıfır terör devraldığını ifade eden Türker, ''Terörün hortlamasının temelinde, Hükümetin söyleminin, yaptıklarının ve onların yaptıklarını destekleyen kimi çevrelerin çok büyük etkisi var. Özellikle orduya yönelik son 3 yılda yaşananlar, suçlamalar, terörün bulunduğu bölgedeki 3. Ordu Komutanı'nı, bir örgütlenmeyle suçlar hale getirmek, terörün tekrar hortlamasının önemli nedenlerindendir'' diye konuştu.

Türker, Hükümetin dış politikasından kaynaklanan bir taşeronluk varsa, Başbakan Erdoğan'ın bunu açıklamasını istedi.

Masum Türker, son terör olayında, yerel istihbarat kanallarının işleyip işlemediği, iş birliği içinde olunduğu söylenen ABD'nin gerekli istihbaratı verip vermediğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

''MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BAĞLANMAK İSTENMESİ''


Masum Türker, sınır güvenliği kuşağı oluşturulmasını önererek, eğer bu yapılmazsa ve terörün finans kaynağı kesilmezse olayların tekrar yaşanacağını belirtti.

Terörü bahane edip, farklı boyutlarda açıklama yapan liderlerin duruşlarını, Hükümetin bu yöndeki söylemlerini doğru bulmadıklarını kaydeden Türker, Genelkurmay Başkanlığının, Milli Savunma Bakanlığına bağlanmak istemesinin bile, terör olayının ateşlenmesinde önemli etkisi olduğunu söyledi.

Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin BM'den alınan kararlardan kaynaklanan sınır ötesi haklarını çekinmeden kullanması ve bu konuda kararlılığını göstermesi gerekir.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın muhalefet liderleriyle ayrı ayrı görüşmesinden sonra kendisine mektup gönderiyoruz. Mektupta, parlamentoda temsil edilen bütün siyasi parti liderlerinin, bir masa etrafında toplanmasının ve çözümün müşterek aranmasının gereğini sunuyoruz. Bir taraftan uzlaşmaz bir tutum, diğer taraftan güvenlik güçlerinin hedef gösterildiği, yargı bağımsızlığının zedelendiği bu ortamda, yeni bir terörle mücadele politikasının oluşturulması gereği açıktır. Bu politika, yalnız iktidarın tek başına değil, muhalefetle iş birliği yaparak, uzlaşarak ortaya bir ortak ulusal politikanın konması gerekir.''

Günün Önemli Haberleri