DSP liderinden ağır benzetme

Abone ol

DSP lideri Masum Türker, CHP'yi seçimlere iki hafta kala yerden yere vurdu. İşte tartışma yaratacak o sözler...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 2007 genel seçimlerinde DSP'nin seçime girmeyerek, CHP'ye destek verdiğini hatırlattı.

Türker, "Daha aday olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu ahlaki olmayan bir yaklaşımla 'Ben CHP Genel başkanlığına adayım ama Ordu ve Eskişehir belediye başkanlarını istiyorum' dedi. Bu bir kişinin komşusuna 'senin eşinde gözüm var' demektir. Bu ahlaksızlıktır, siyasi ahlaksızlıktır" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin kader seçimine gittiğini belirerek, "Türkiye, 12 Haziran'da yeni kaderini belirleyecek. Ya hegemon emperyalist ülkelerle işbirliği içinde olan Türkiye'deki siyasilerin ve onları destekleyenlerin zaferi olacak ya da halkın zaferi olacak. Hegemon emperyalist ülkeler, her ülkede yaptıklarının son aşamasını Türkiye'de gerçekleştirmek istiyorlar. Kamuoyu araştırmaları, medya ve en son kasetlerle ülke siyasetini dizayn ederek 'kontrol edilebilir istikrar' adı altında yeni bir siyasi yapı yaratmaya çalışılıyor. 2002 yılında bir sivil darbe sonrası iktidara gelen AKP'nin daha yerleşik olabilmesi için her şey yapıldı. 2007 yılında da bir karşıtlık yaratılarak 'Cumhuriyet elden gitmesin ülke bölünmesin' diye partilerin birleştirilmesi yoluna gidildi. Partimiz ve ülkemiz adına bir kayıp olmuştur" dedi.

Türker, partisinin 2007 genel seçimlerine katılmayarak CHP'ye destek verdiğini hatırlattı. DSP lideri, CHP'nin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmesiyle DSP'li Ordu ve Eskişehir belediye başkanlarını partiye çağırmasını ilginç sözlerle eleştirdi. Türker, şunları söyledi:

"DSP 2007 seçimlerine girmeyerek, CHP'ye destek vermiştir. CHP, Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde bizim verdiğimiz desteği önemseyerek hiçbir zaman DSP'nin bünyesine el atmamıştır. Ancak kaset olayından sonra o camiada her şey bozuldu. Daha aday olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu ahlaki olmayan bir yaklaşımla 'Ben CHP Genel başkanlığına adayım ama Ordu ve Eskişehir belediye başkanlarını istiyorum' dedi. Bu bir kişinin komşusuna 'senin eşinde gözüm var' demektir. Bu ahlaksızlıktır, siyasi ahlaksızlıktır. Bunu hala sürdürüyorlar. Bizim belediye başkanlarımızı transfer ederek eriteceklerini düşünüyorlar."

"BÖLERSİNİZ DİYENLER OYUM SİZE DİYOR"

DSP'nin seçimlere girmemesi için çok baskı yapıldığını öne süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bize 'oyları bölmeyin' dediler. Şimdi bakıyoruz Türkiye'nin her yöresinde seçime girmeye hak kazanan 10 partiden 3'ünü ayırırsak, AKP, MHP ve CHP'yi ayırırsak, solda bir tek biz varız. Geri kalan hepsi sağdadır ve bir de TKP vardır. Bize 'bölünmeyin' diyenler, diğer partilere 'sağı böldünüz' demiyorlar. Aldığımız her tehdide, her tavra göğüs gerdik. DSP seçime girmeye hak kazanmış 10 partiden biri olarak çalışmaya devam ediyor. 'Girmeyin bölersiniz' diyenler 'iyi ki seçime girdiniz, oyum size' demeye başladılar. Seçim günü yaklaşmaya başladıkça bunu söyleyenlerin sayısı artacaktır" dedi.

Günün Önemli Haberleri