DP'nin albay adayı Ege'yi ısıttı!

Abone ol

DP'nin milletvekili adayı emekli albay Ümit Yalım, Bulamaç ve Eşek adalarına çıkmaya kalkınca Ege'de sıcak saatler yaşandı!

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in gündeme getirdiği ve "Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adaları 2004 yılında Yunanlılar tarafından işgal edildi ve hükümet buna sessiz kaldı" sözleri ardından bu partiden bir heyet, adalara gitmeye kalkınca Ege'de sıcak saatler yaşandı!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bu sabah erken saatlerde bir araya gelen DP İstanbul 1'inci Bölge adayı emekli albay 52 yaşındaki Ümit Yalım ile DP İlçe Başkanı Günay Tikkin, kaptan Mustafa Şentürk ile Fener Burnu'ndan bindikleri 'Poseidon' adlı 10 metrelik tekneyle saat 07.30'da açıldı. DP'liler Didim'e 5.9 mil uzaklıktaki Bulamaç (Farmakonisi) ile 9 mil uzaklıktaki Eşek (Agossini) adalarına hareket ettiler. Şentürk yönetimindeki tekne ilk olarak Eşek adasına doğru yol aldı.

Fener Burnu'ndan ayrılmadan önce açıklama yapan Ümit Yalım, DP lideri Zeybek'in İzmir ve Bayburt mitinglerinde gündeme getirdiği Bulamaç ve Eşek adalarının Türkiye'ye ait olduğunu göstermek amacıyla adalara çıkmak üzere denize açıldıklarını söyledi. 

Yalım, şöyle konuştu:

"Bu adalar yaklaşık 500 yıldır Türk hakimiyetinde olan adalar. 1549 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Türk egemenliğine giren adaların, 1939 ve 1943 tarihli İngiliz haritalarında Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğu görülebilir. Birçok uluslararası haritada Türkiye'ye ait gösterildiği ve 6 mil olarak kabul ettiğimiz karasuları sınırı içinde olduğu halde adalar Yunanlıların askeri işgali altında bulunuyor. 2004 yılından bu yana bu iki adada Yunan askerinin, vatandaşlarının işgali ve yapılaşmaların olduğunu öğrendik. Yunan askeri birliklerinin de bulunduğu bu iki adaya bugün giderek pasaportsuz çıkacağız. Eğer başaramazsak pasaportlarımızla çıkıp adada inceleme yapmak istiyoruz. Amacımız bu iki adadaki Yunan askeri birliklerinin, vatandaşlarının bir an önce adayı terk etmesini sağlamak."

Açıklamalardan sonra DP'liler, iki gazeteci ile birlikte adalara doğru hareket etti. Bulamaç adası üzerine Yunanlılar tarafından yapılan kilise, yere çizilmiş büyük bir Yunan bayrağı, elektrik üretmek için kurulan rüzgar enerji santralı ve askeri birliklerin binaları Didim sahilinden de görülüyor.

DP'liler Eşek adasına beş metre kadar yaklaştıkları sırada, karadaki Yunan askerleri tarafından uyarıldı. Adaya çıkmak isteyen DP'lilere Yunan askerleri Samos adasından giriş yapabileceklerini, ondan sonra adayı ziyaret edebileceklerini söyledi. Yunan askerleri teknenin adaya bağlanmasına da izin vermedi.

"KENDİ ADAMIZA PASAPORTLA GİRDİK"

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Poseidon isimli 10 metrelik tekne ile Eşek adasına giden DP İstanbul 1. Bölge Adayı emekli albay Ümit Yalım ve beraberindekiler saat 14.00'de Fener Burnu Limanı'na döndü.

Yalım, elinde pasaportu ile karaya ayak basar basmaz "Yunan askerlerinin topraklarımızı işgal etmesi hayaldi, AKP sayesinde gerçek oldu" diyerek, bu adaların ülkemize geri kazandırılması için partisinin aracılığı ile konuyu TBMM'nin gündemine getireceğini kaydetti.

"ÇAY İÇİP DÖNDÜK"

Eşek adasına yaklaşırken Yunan sahil güvenlik botunun önlerinden geçtiğini geçtiğini ifade eden Yalım yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "Eşek adası limanına girdikten sonra Yunan sahil güvenlik komutanlığına bağlı bir asker pasaport istedi. Maalesef ben bir TC vatandaşı olarak kendi topraklarıma pasaport ile girdim. AKP'nin komşularla sıfır sorun politikasının gelmiş olduğu noktadır. Limanda sadece kahve çay içmemize izin verdiler. Gezmemize izin vermediler. Yunan ve AB bayrakları ile donatılan Eşek adasında onlarca yat ve otel var. Adayı resmen turizme açmışlar para kazanıyorlar. Yunanistan bizim adamızın sırtından büyük paralar kazanıyor. Bir asker pasaportumuza bakarken biraz sert karşıladı ve Sisam üzerinden gelmemiz gerektiğini söyledi, pasaportumuzu inceledi. Ardından sadece çay ve kahce içmek için limanda on dakika durmamıza izin verdiler. Ve ayrılarak Bulamaç adasına geçtik. Bulamaç adası ise tamamen bir askeri üs haline gelmiş durumda. Askeri birlik, kilise ve araçlar var. Duvar ve toprağa Yunan bayrağı çizilmiş. O adaya çıkmamıza izin verilmedi. Biz de bölgede gerginliğin tırmanmaması için geri döndük" dedi.

Günün Önemli Haberleri