DP'liler Çiller'in kapısına dayandı

Abone ol

Demokrat Parti'nin bazı il ve ilçe başkanları, eski başbakanlardan Tansu Çiller'i evinde ziyaret etti. Ziyarette neler konuşuldu?

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’i DP Genel Başkan Adaylığına ikna etmek için Yeniköy’deki yalısına gelen DP’li İl Başkanları elleri boş döndü. Çiller, İl Başkanlarına bir kez daha "aday olmayacağım" dedi.
 
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in DP 10. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa aday olmayacağı yönündeki açıklamasının ardından, DP’li İl Başkanları, Çiller’i ikna için İstanbul Yeniköy’deki yalısına akın etti. Çiller ile yaklaşık 4 saat görüşen il ve ilçe başkanları, Çiller’den istediğini alamadı.

Görüşmenin ardından konuşan DP Niğde İl Başkanı Yüksel Sayın, "Hepimizin morali bozuk çıktık gidiyoruz. Sayın Çiller, kesinlikle aday olmayacağını söyledi. 15 Ocak’ta seçim var kim çıkacak, ne yapılacak belli değil" diye konuştu. Çiller’in kongre sırasında gıyabında genel başkan seçilmesi senaryosuna da olumlu bakmadığını belirten Sayın, "Gıyabında seçelim dedik, Sayın Çiller ‘o da yanlış olur, benim evet demediğime sizin girmeniz doğru değil’ dedi" şeklinde konuştu.


Günün Önemli Haberleri