DP'de ilk aday ortaya çıktı

Abone ol

Demokrat Parti'de Cindoruk sonrası koltuğa oturacak ilk aday ortaya çıktı.

Dağıstanlı, DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk'un ''partiye adaylar gelsin ben herkese eşit mesafede kalırım, demokratik bir kongre olsun'' çağrısını gözönüne alarak DP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu bildirdi.

13 yıldır iktidardan, 8 yıldır Parlamentodan uzak DP'yi tekrar arzu edilen günlere getirmek için göreve talip olduğunu belirten Dağıstanlı, şunları kaydetti:

"DÜNÜN GENÇLERİ DP'Yİ YENİDEN İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ"

''Sağdan, soldan her siyasi partinin merkeze gelmeye çalıştığı ortamda merkez demokratların merkezde olmamalarını arzulayanlara karşı bu mücadeleyi başlatmış bulunuyorum. DYP Genel Merkezi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmış, 50 yıllık ömrünün 30 yılını bu davaya adamış, partimizin her kademesinde görev almış, siyasi çizgisi hiç kırılmamış, hiçbir başka partiye gitmemiş bir kişi olarak bu hareketi tekrar özüne döndürmeye çalışıyoruz. DP'yi bu yapının evlatları olarak bizler yani dünün gençleri yeniden iktidara taşıyacağız. Yani Anka Kuşu misali DP'yi küllerinden yeniden var edeceğiz.''

"DAVA SAHİPSİZ DEĞİL"

Bu davanın sahipsiz olmadığını, ''merkez sağda alternatif yok, kime oy verelim'' anlayışını ortadan kaldırmak için mücadeleye giriştiklerini dile getiren Dağıstanlı, ''Siyaset bir medeni cesaret işidir, korkakların işi değildir. Biz bu medeni cesarete sahibiz. Türkiye'ye bugün yeni siyasi partiler değil yeni siyasal anlayışlar lazımdır'' dedi.

Partilerinin 1960 askeri darbesiyle, 1980 ihtilalleriyle, 1971 muhtırası ve 1997 postmodern darbesiyle karşı karşıya kaldığını ve darbelerle eş değer göründüğünü söyleyen Dağıstanlı, bu anlayışı değiştireceklerini ifade etti.

Günün Önemli Haberleri