DP'de Çiller olmadı yerine o gelecek

Abone ol

DP liderliği için adı geçen Tansu Çiller dönmüyor, rota İlhan Kesici'ye çevrildi.

Kongereye sayılı günler kala mevcut Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yerine geçecek isim netleşmedi, ancak İlhan Kesici adı öne çıkıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle birlikte CHP'den istifa eden Kesici'nin adı Demokrat Parti (DP) liderliği için dillendiriliyor. Bir süre önce bu iddiaları yalanlasa da son günlerde Çiller'in sahneden çekilmesiyle birlikte parti kurmayları Kesici'nin kapısını aşındırıyor.

Anap ile birleşmenin ardından Hüsamettin Cindoruk ile yola devam eden Demokrat Parti'de eski lider Tansu Çiller'in dönüşü suya düşmüştü. Demirel'in ve Cindoruk'un onay vermesine rağmen Çiller'i dönüşünü bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.

İKNA OLMASI AN MESELESİ

Sabah'tan Uğur Becerikli'nin parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, kongre ve seçim öncesinde Çiller'in yeniden siyasete dönmesinin "şimdilik mümkün olmadığını", "ikna görüşmeleri" nin işe yaramadığını belirttiler. 15-16 Ocak'taki kongre öncesinde CHP eski İstanbul Milletvekili İlhan Kesici genel başkanlık için ikna edilmeye çalışılıyor.

GÜNİZ SOKAK'TA İSMİ GEÇMİŞTİ

Ancak Aralık ayında yapılan merkez sağın ağır isimlerinin katıldığı Demirel'in Güniz Sokak'taki evinde İlhan Kesici'nin de adı geçmişti. Ancak çok sayıda adayın ismini telaffuz edildiği zirvede Hüsamettin Cindoruk, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel ortak isimde uzlaşamayınca genel başkanlık için tek bir isim çıkmamıştı.

Günün Önemli Haberleri