DP'de binde 6.5'lik istifa

Abone ol

Seçimlerde dökülen partilerde istifa furyası başladı. Namık Kemal Zeybek'in Demokrat Parti'sinde yönetici görevini bıraktı

Altıntaş, partisinin Balıkesir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, DP'nin seçimlerde aldığı binde 6.5'lik oy oranının kabul edilebilir sonuç olmadığını söyledi.

''Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız'' diyen Altıntaş, Namık Kemal Zeybek'in genel başkanlığa seçildiği büyük kongreden bu yana sürdürdüğü genel başkan yardımcılığı görevinden ayrıldığını ve üye olarak DP'ye hizmet etmeye çalışacağını kaydetti.

DP'nin üç dönemdir TBMM dışında kalmasının nedenlerinin araştırılarak buna göre bir değerlendirme yapılmasının yararlı olacağını belirten Altıntaş şunları söyledi:

''Rahmetli Menderes'in deyimiyle milletin mübarek elleriyle imece usulü ile kurulmuş, helal lokmadan artırılarak kurulan partimizin, bir taraftan siyasi, bir taraftan maddi mirasını tüketerek yoluna devam etmesi mümkün değildir.

Geçmişten geleceğe partimizde önemli görevler üstlenenlerin hatıralarına bile saygı göstermeyerek bu ulvi mirasın daha fazla hırpalanması da millet vicdanını kanatmaktadır. Bu nedenle genel başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum."

Günün Önemli Haberleri