DP lideri Zeybek'ten ittifak yorumu

Abone ol

MHP ile DP ittifak yapacak mı? Kulisler bu iddiayla çalkalanıyor. İlk açıklama DP lideri Zeybek'ten...

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Saadet Partisi ile Demokrat Parti arasında seçim öncesi ittifak görüşmeleri izlenirken siyasi kulislere bomba gibi bir iddia düştü. İddiaya göre MHP ile DP ittifak yapacak, iki parti milletvekili sayısında da anlaştı...

Bu iddiayı Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'e sorduk. Böyle bir ittifak görüşmesi olmadığını söyleyen Zeybek kapıyı ise açık bıraktı. Zeybek, "Bugün, bu saat itibariyle gündemde böyle bir konu yok. Yarın yeni bir gündür, neler getirir ona bakarız" dedi.

MHP ile DP'nin ittifak yapacağı iddiaları üzerine başlayan tartışmada taraflardan DP lideri Zeybek internethaber'e konuştu. "Böyle bir ittifak görüşmesi var mı?" sorusuna Zeybek'in yanıtı kısa ve net oldu. Zeybek, "Söylenti. Ne onlardan bize bir talep geldi ne de bizden onlara bir istem gitti. İki siyasi parti arasında partileri temsil edenler adına bir görüşme kesinlikle gerçekleşmemiştir. Şu an bizim gündemimizde de yok" dedi.

Zeybek'e "Peki sizin dışınızda böyle görüşmeler yapılmış olamaz mı?" diye sorduk. İl başkanlıkları gibi teşkilat içinde iyi niyetli dileklerin belki sunulmuş olabileceğini, görüşlerin ifade edilmiş olabileceğini ve bunu engellemenin söz konusu olmayacağını söyleyen Zeybek ancak DP'yi de MHP'yi de kimlerin temsil ettiği ortada. Onlar arasında bir görüşme olmamıştır" dedi.

MHP-DP İTTİFAKINA NASIL BAKIYOR?

DP lideri Zeybek ittifak için bir görüşme olmayacağını söyledi ama MHP-DP ittifakı konuşulmaya başlandı. Peki Zeybek böyle bir ittifaka ne diyor? DP liderine bu soruyu da yönelttik. Zeybek kapıları açık tuttu ve şunları söyledi:

"Bugün, bu saat tibariyle gündemde böyle bir konu yok. Yarın yeni bir gündür, neler getirir ona bakarız. Ama her iki partiye de haksızlık olmasın diye söylüyorum. Ne bizim bir talebimiz ne de onlardan gelen bir talep oldu. Bu tabi gündeme geldiği zaman görüşülebilir" dedi.

SAADET PARTİSİ'YLE GÖRÜŞMELERDE ÇATI KRİZİ SÜRÜYOR

Bu arada Saadet Partisi ile Demokrat Parti arasındaki ittifak görüşmeleri sürüyor. Çatı sorunu yaşandığı bilinen bu görüşmelerde son durumu Zeybek şöyle anlattı:
"Temelde anlaştık. Binanın duvarları yapılıyor. Hangi ilde hangi partiden kaçıncı sırada aday göstermek gerek bunları konuşur durumdayız. Ancak daha çatıya gelemedik. Çatıdan başlayarak olmaz. En son onu konuşacağız. İki parti için de karasızlık var. Biz DP çatısı altında olmazsa olmaz diyoruz. Bizim umudumuz Saadet Partisi'nin doğrusunun DP olacağını görmesi."

DP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ HAZIR

İttifak görüşmelerinin DP'nin gündem maddeleri arasında ancak 10. sırada olduğunu söyleyen Zeybek asıl gündem maddelerinin ise seçim beyannamesi olduğunu söyledi. "Seçim bildirgemiz hazır, matbaaya verdik" diyen Zeybek vaatleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Bedelli askerlik konuşuluyor. Bizim önerimiz hem tarihimize hem de çağa en uygun sistem olan "meslekten askerlik" sistemi. Bir anlamda profesyonel askerlik. Tüm dürya bu noktaya geldi. Bizim tarihimizde de olan buydu. Yanlış sistemi kaldırıp bunu getireceğiz.

Aile sigortası kavramı yanlış bir tanımlama. Bizim teklifimiz bugün bütçede bulunan sosyal yardımların toplamının kömür, nohut gibi yardımlar şeklinde değli nakit olarak dağıtılması. Çünkü yardım alımları ihale sistemi dışına çıkarılmış. bütçeye bunun için konulan paraların yoksullara gittiğini düşünmüyoruz. Toplamda 12 milyar TL civarındaki yardım bütçesi, sayıları 12 milyon olarak hesaplanan yoksul ailelere dağıtılmalı. Bunun için ek kaynağa da gerek yok.

Tarihteki mahalle sistemini geri getireceğiz. Sağlık sisteminden, yoksullara yemek dağıtımına kadar bütün sosyal süreçleri muhtarların denetiminde bir sistemin parçası olacak. Muhtarlar da bu işin müdürü olarak daha yüksek müdürlük maaşı alacak."

Günün Önemli Haberleri