DP Gençlik Kolları ondan sorulacak

Abone ol

Demokrat Parti (DP) İstanbul Gençlik Kolları eski başkanı Çağıl Erten, DP'nin Gençlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.

DP'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Ocakta gerçekleştirilen kongrede genel başkanlığa Namık Kemal Zeybek'in seçilmesinden sonra, genel idare kurulu ve genel başkan yardımcılığına 22 yaşındaki Galip Çetin'in getirildiği vurgulandı.

Açıklamada, 24 yaşındaki Çağıl Erten'nin de Gençlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na getirilmesinin, DP'deki gençleşme hareketinin bir göstergesi olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Aslen Tekirdağlı olan Çağıl Erten, 1 Eylül 1987'de Kocaeli'de doğdu. 2001 yılında Şahinler İlköğretim Okulu'ndan, 2004 yılında ise Çorlu Lisesi'nden mezun oldu. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) bölümünde yüksek öğrenimine devam etmektedir. Lise ve üniversite yılları boyunca, bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer almış, siyasetle iç içe bir yaşamı tercih etmiştir.

2007 yılında Doğruyol Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları'nda başlayan siyasal yaşamı, DP İstanbul İl Gençlik Kolları ile devam etmiş. Üniversite komisyonu üyeliği, üniversitelerden sorumlu başkanlık, il sekreterliği ve genel idare kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 17 Eylül 2009 tarihinde, DP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanmış, 3 Ağustos 2010 tarihine kadar görevini başarıyla sürdürmüştür. 1 Şubat 2011 tarihi itibariye, DP Gençlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Menderes-'Unutulmayan Lider' isimli kitabın yazarıdır.''

Günün Önemli Haberleri