DP adayı Zafer Demiraslan tutuklandı

Abone ol

DP milletvekili adayı Zafer Demiraslan, insan kaçakçılığından tutuklandı

İnsan kaçakçılığından aranan Muammer Küçük'le birlikte gözaltına alınan milletvekili adayı Zafer Demiraslan ve işadamı Zeynel Genç 7 kişi ile birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, İtalya tarafından aranan "Muhteşem Türk" lakaplı Muammer Küçük'ün iki teknesinin Bodrum Yat Limanı'nda bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Tekneleri izlemeye alan polis, göçmen kaçakçılığından 11 ayrı suç dosyası bulunan Muammer Küçük'ün yine aynı suçlardan 4 ayrı dosyası bulunan M.Ç. ile birlikte hareket ettiğini belirledi. Polisin 7 Mayıs 2010'da başlayan takibi bir yıl sürdü. 15 Haziran 2010'da Fethiye'nin Göcek beldesinde 11, 16 Haziran 2010'da ise Bodrum'da 19 göçmen yakalandı. Polis göçmenlerin Muğla kıyılarından İtalya'ya gönderildiğini belirleyince, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile İtalya'nın Lecce Emniyet Müdürlüğü ekipleri birlikte çalışmaya başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde 1 yılda 277 kaçak göçmen ele geçirildi.

HEPSİ TUTUKLANDI

Sabah'tan Bekir Tosun'un haberine göre, Türkiye'den gemilerle İtalyan kıyılarına kaçak göçmen götüren biri Rus, 4'ü Türk 5 kişi de İtalya'nın Lecce Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanıp tutuklandı. 27 Mayıs sabahı saat 07.00'de Muğla, İzmir, Antalya ve Kocaeli'de eşzamanlı olarak yapılan operasyonlarda, örgüt lideri Muammer Küçük, işadamı Zeynel Genç (44), Demokrat Parti Yalova 1. sıra Milletvekili adayı Zafer Demiraslan (51) ile biri Ukrayna uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

YILLIK KAZANCI 2 MİLYON DOLAR

Yaklaşık 15 yılda, binlerce göçmeni yasa dışı yollardan yurt dışına kaçırdığı belirtilen Muammer Küçük'ün (sağda) yıllık kazancının 2 milyon dolar olduğu öğrenildi. İtalya ve birçok Avrupa ülkesinde aranan Küçük'ün 19 Mart 2009'da tutuklandığı ancak bir süre sonra tahliye olduğu belirtildi. İnsan ticareti yapan örgüte yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan işadamı Zeynel Genç'in de (üstte) petrol ve petrol türevi kimyevi maddelerin ithalat ve ihracatını yapan bir firma ile bir havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı olduğu, bir İtalyan rafineri firmasının da Türkiye distribütörlüğünü yürüttüğü öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri