DP adayı kürsüde lal oldu konuşamadı

Abone ol

DP genel başkan aday adayı Salih Uzun kürsüde heyecanlanınca zor anlar yaşadı. Fenalaşan Uzun ambulansa taşındı

İNTERNETHABER

ANKARA- Demokrat Parti'nin 6 adaylı genel başkanlık seçiminde en zor anları ANAP eski lideri Salih Uzun yaşadı. Uzun kendisi için hazırlanan prompter çalışmayınca iki kez konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Sözlerini toparlayamayınca gözyaşlarına boğulan Uzun fenalaşması üzerine ambulansa taşındı.

DP kongresinde adaylar için 15'er dakika söz hakkı verildi. Kürsüye çıkan aday adayları kendilerine verilen bu kısa sürede genel başkan adaylığı için delegelere vaatlerde bulundu. Adayların tamamı ellerindeki küçük notlarla konuşurken 4. sırada kürsüye çıkan Salih Uzun için ise prompter hazırlandı.

LAL OLDUM KONUŞAMADIM

Uzun konuşurken promter de sıkıntı yaşandı. Salih Uzun bunun üzerine konuşmasını keserek bir süre düzelmesini bekledi. Bir süre sessiz kalan Uzun daha sonra önündeki kağıtlardan konuşmasına devam etmek istedi. Ancak bu kağıtlarda karışınca Uzun bu kez "Lal oldum konuşamadım. Boşverin kağıtları" diyerek konuşmasına sözlü devam etti.

Bir süre sonra konuşmasını yine kesen Uzun kürsüde beklemeye başladı. Uzun'un sinir krizi geçirdiği ve bir yandan gülerken bir yandan da gözyaşlarını sildiği görüldü.

Uzun'un bu durumu üzerine bu kez Divan üyeleri "Biraz dinlenin" uyarısında bulundu. Daha sonra Uzun kendisini DP'lilere emanet ederek kürsüden indi.



AMBULANSTA MÜDAHALE

Kürsüde yaşadığı sor anlar Uzun'un tansiyon ve şekerini yükseltti. Zor ayakta duran Uzun çevresindekilerin yardımıyla dışarıda bekleyen ambulansa götürüldü.

OLMADI YAPAMADIM

Ambulansta müdahale edilen Uzun bir süre sonra kongre salonuna gelerek kısa bir konuşma yaptı. Uzun şunları söyledi:
"Olmadı yapamadım tutuldum. Sizlerden partinin kaderiyle ilgili kararı vereceklerden bir isteğim var. Bütün adayları gördünüz. Herkes anlattı, ben anlatamadım ama gördünüz.
Karar verirken sadece vicdanıza, aklınıza danışın. Kim ne demişse size hepsini unutun. Kabinlere girdiğinizde perdeyi de çekin; vicdanınızla Allah'la başbaşa kalın, öyle karar verin. Kimin bu partiyi geleceğe taşıyacağına inanıyorsanız ona oyunuzu verin. Benim düsturumu siz de uygulayın. Allahı kendinize vekil yapın. Ondan başkasına bağlanmayın."

Günün Önemli Haberleri