Donald Trump Twitter'dan Avrupayı bombaladı 'Zamanı geldi'

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Avrupa'yı yine twitterden bombaladı. ABD'nin Avrupa'yı korumak için para akıttığını dile getiren Trump 'Bu çok zengin ülkelerin ABD'ye askeri koruma için para ödemesi ya da kendilerini koruması zamanı geldi'

ABD Başkanı Donald Trump, dün Paris'te Birinci Dünya Savaşı'nın bitiren anlaşmasının 100. yıl törenine katıldı. Daha önce araları NATO'ya ödeme yapılması konusunda araları gerilen ABD Başkanı Donald Trump, Paris dönüşü resmen twitterden bomba yağdırdı.

Paris seyahati sorası Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Trump, şu açıklamaları yaptı: "Dünya liderleriyle olan toplantılarımda birçok başarı elde ettiğim Fransa'dan yeni döndüm. ABD’ye, hem askeri hem de ticaret konusunda adil davranılmadığı gerçeğini ortaya çıkarmak kolay olmadı. Diğer ülkelere askeri koruma için çok büyük ödemeler, yüz milyarlarca dolar para ödemesi yapıyoruz. Bu durumun devam edemeyeceğini söyledim. Bu durum her zaman saçma bir şekilde ABD'nin aleyhine oldu."

"Yüklü miktarlarda para diğer ülkelerin korunması için harcandı ve karşılığında hiçbir şey almadığımız gibi ticari açık ve kayıplar yaşadık. Bu çok zengin ülkelerin ABD'ye askeri koruma için para ödemesi ya da kendilerini koruması zamanı geldi. Ticaret serbest ve adilce gerçekleştirilmeli"

Günün Önemli Haberleri