Donald Trump alay konusu oldu Fin başbakan iddiasını yalanladı

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Finlandiyalıların ormanlarını tırmıkla temizlediklerini' açıklaması, Kuzey Avrupa ülkesinde alay konusu oldu. Fin Başbakan ise iddiayı yalanladı

Günlerce süren Kaliforniya yangını sonrası ABD Başkanı Donald Trump bölgeye hasar tespit ziyaretinde bulundu. 76 kişinin hayatını kaybettiği yangında Trump ormancılık çalışmalarını suçladı.

Bölgede yaptığı açıklamada "Diğer ülkelere bakıyorsunuz, bu işi çok farklı yapıyorlar. Finlandiya Devlet Başkanı ile görüştüğümde bana, orman ülkesi olduklarından bu işi çok farklı yaptıklarını söyledi. Tırmıkla temizlemeye çok vakit harcıyorlar ve herhangi bir sorun yaşamıyorlar" ifadesini kullandı.

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinisto’den ise cevap gecikmedi. Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, Trump ile bir araya geldiklerinde böyle bir şey söylediğini hatırlamadığını söyledi.

Niinisto, ABD Başkanı ile görüşmesinde Finlandiya'nın ormanlarla kaplı olduğunu, iyi bir gözlem sistemi ve ağına sahip olduklarını dile getirdiğini aktardı. Trump'ın açıklaması, Finlandiyalılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı ve sosyal medyada alay konusu oldu.

California alev alev yanıyor: 15 ölü 155 kayıp

Günün Önemli Haberleri