Dolar/TL ne kadar ne olur dolar kuru yorumları

Abone ol

Dolar/TL bugün 3.67 lira seviyesinden işlem görüyor. Peki dolar ne olur dolar düşer mi çıkar mı? 17 Şubat 2017 dolar kuru yorumları haberimizde.

Dolar/TL haftanın son işlem gününde 3,67 civarında hareket ediyor. Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz artış beklentileri ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı ile hafta boyunca her iki yönlü dalgalandı.

Hafta boyunca 3,6385-3,7020 bandında dalgalanan dolar/TL 3,66-3,67 bandında seyrediyor. Euro da 3,90'ın üzerinde hareket ediyor.

DOLAR YORUMLARI KRİTİK SEVİYELERE DİKKAT

Analistler, ABD'de dün açıklanan verilerin genel olarak ekonomideki iyimserliği destekler nitelikte olduğunu, buna karşın dolar endeksinde değer kaybının görüldüğünü kaydetti. Analistler, dolar/TL'de 3,6550 seviyesinin destek, 3,6780 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

Gelişmekte olan para birimlerine yönelik seyreden risk iştahı ve Merkez Bankası'nın sıkı duruşunun devam etmesi dolar/TL'yi aşağı yönlü destekliyor.

Fed'in faiz artırım beklentileri, iç siyasi gelişmeler, jeopolitik endişeler ve lokal döviz talebi ise kuru yukarı baskılayan unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

Günün Önemli Haberleri