Dolarda son durum yeni haftaya sakin başladı

Abone ol

Geçen hafta Apple'dan gelen olumsuz açıklama ve Japonya kaynaklı sığ piyasada 5.88'e çıkan dolar yeni haftaya sakin başladı. Haftanın ilk gününe 5.33'den uyanan dolar akşam saatlerinde 5.38'e çıktı.

Yeni yılın ilk haftasına 5.30 TL seviyesinden başlayan kur, perşembe günün ilk saatlerinde Apple ve Japon Yeni kaynaklı şokla sığ piyasada 5.88'e kadar tırmanmıştı.

Kur cuma akşamı ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen mesajların ardından haftayı 5.33'ün altında tamamlamıştı.  Fed'in risk endişelerine karşı piyasaları dikkatli şekilde dinlediğini belirten Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed sabırlı olacak ve esnek politikalar ile hazırlıklı olacak" dedi. Powell, gerekirse bilanço küçültmenin dahi yavaşlatılabileceği sinyalini verdi.

BU HAFTA İZLENECEK VERİLER NELER?
Yeni yılın ikinci haftasında yurt içinde Hazine nakit dengesi, cari işlemler dengesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yılın ilk beklenti anketi öne çıkacak. Yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18-19 Aralık toplantısına ilişkin tutanakları ve ABD'nin aralık ayı enflasyonu takip edilecek.

Saat 17:28'de dolar, euro ve sterlin

Günün Önemli Haberleri