Dolar yorumları dolar kuru ne olur?

Abone ol

Dolar kuru ne olur, dolar yorumları ne diyor sorularının yanıtlarını uzman tahminleriyle sizler için derledik.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy ve Finansal Danışman Ali Ağaoğlu kur beklentilerini ve dolar yorumlarını açıkladılar.

İbrahim Aksoy gelişen ülkelere yönelik piyasa algısının çok iyi olduğunu ancak buna rağmen TL'nin daha düşük seviyelere inemediğini belirterek kurda 3.50-3.55'in taban olabileceğini öngördü.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Aksoy konuya dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Merkez Bankası faizleri TL'yi korumak için iyi seviyelerde. Riskten arındırılmış olarak lira bir anlamda carry trade para birimi haline gelmiş durumda. Bu nedenlerden dolayı kurdaki yükseliş sınırlı kaldı, Ocak'ta olduğu gibi sert ve şiddetli hareketler görmüyoruz.

Ama kurda 3.50 3.55'te taban oluşmuş olabileceğini görüyoruz. Şirketlerin ciddi miktarda -200 milyar dolar civarında- açık pozisyonu var. Ben 3.50-3.55 bandının taban olduğunu düşünüyorum, buralar dip seviyeler olabilir" dedi. Yabancıların olumlu beklentilerle TL'de uzun pozisyon tarafına geçtiğini belirten Aksoy, "Gelişen ülke piyasalarına dair algı çok iyi ona rağmen kurun bu seviyelerin altına inmemesi buraların taban olduğuna işaret ediyor" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri