Dolar ve altında son durum

Abone ol

DÜN Suriye'ye yapılacak operasyonun açıklanması ile 5.40'ları test eden dolar bu sabaha 5.34 seviyelerinde başladı. Ancak Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararının açıklanması ile 5.30'a kadar gerileyen dolar yeniden 5.33 seviyelerine yükseldi.

Dün sabaha sakin uyanan dolar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birkaç gün içinde Fırat’ın doğusuna harekat başlatılacağını açıklamasının ardından 5.40 seviyesine yükselmiş ancak bu seviyede kalıcı olmamıştı.

Dolar 13 Aralık Perşembe gününe 5.35 seviyesinde uyanırken euro ise 6.10'dan işlem görmeye başladı. Merakla beklelenen faiz karasında Merkez Bankası politika faizini yüzde 24'te sabit tuttuğunu açıkladı.

Bu açıklama sonrası dolar  5.30'a kadar geriledi ancak kısa sürede tekrar yükselişe geçerek 5.33 seviyelerine yükseldi. Şimdi ise piyasaların gözü Fitch'in Türkiye not değerlendirmesine çevrildi. 

Altın ise düne oranla yatay seyirde hareket etti. Dünü 214 TL'den kapatan gram altın bu sabaha aynı seviyede uyandı. Gün içinde ise 213 TL'ye düştü.

Saat 17:19'de dolar, euro ve sterlin


Saat 17:20'de altın,gram ve çeyrek fiyatları

Günün Önemli Haberleri