Dolar ne kadar oldu 17 Ekim 2016 dolar kuru alış satış verileri

Abone ol

Dolar ne kadar oldu sorusunun yanıtını 17 Ekim 2016 canlı dolar kuru verileriyle sizler için derledik. Dolar bugün 3.10 liranın üzerinden işlem görüyor. Peki dolar yorumları ne diyor dolar düşer mi işte detaylar...

Dolar yeni haftaya yüksek başladı. Haftaya 3,09'lu seviyelerde  başlayan dolar/TL 3,10'un üzerine çıktı.

Bankalararası piyasada dolar/TL, güne 3,09'un üzerinde başladı. Kur daha sonra yönünü yukarı çevirdi ve 3,1055'e kadar yükseldi. 

Geçen hafta 3,11'i aşarak rekor kıran dolar bu seviyeden biraz gerilese de yüksek seyrini koruyor. Piyasalar bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarını takip edecek. 

Musul'a başlayan operasyonun etkileri de yakından izlenecek.

SERBEST PİYASA DOLAR KURLARI 

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 12.00 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 3,1000 3,1020
Avro 3,4050 3,4070
Sterlin 3,7800 3,7820
     
ANKARA    
ABD Doları 3,0920 3,1120
Avro 3,3920 3,4170
Sterlin 3,7480 3,8150

DOLAR YORUMLARI 

Bir bankacı, "Kurun 3.10 seviyesinin altında kalıp kalamayacağı kritik olacak. 3.10 seviyesinin hacimli geçilmesi halinde, kurda artık yeni bant aralığının 3.05-3.15 olduğu görüşü destek bulabilir. Geçen hafta 3.1130 ile yeni zirve seviyesini gören USD/TRY kurunun bugün ağırlıklı olarak yurt dışı gelişmeleri izlemesini bekliyorum. Bunun yanı sıra jeopolitik/siyasi haber akışı da takip edilecek" dedi

Asya borsaları, Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü yaptığı açıklamalarda küresel finansal krizin üretime vurduğu darbeden dolayı "yüksek baskı altında" bir ekonomiyi idare etmek zorunda kalabileceklerini belirtmesi ve bunun da parasal genişleme politikasının yüzde 2'lik enflasyon hedefi aşılsa bile değiştirilmeyebileceği yolunda yorumlanmasıyla gerilerken, dolar yedi ayın zirvesine yakın seviyelerde seyretti.

Yellen'in açıklamaları her ne kadar yakın vadeli para politikalarını kapsamasa da Fed'in Aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerini de değiştirmedi.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK MI?

Bu haftanın asıl önemli gündem maddeleri ise Çarşamba günü açıklanacak olan Çin büyüme verisi, Perşembe günü yapılacak olan PPK toplantısı ile varlık alım programını azaltacağı yönünde haberler çıkan ancak sonrasında bunları yalanlayan Avrupa Merkez Bankası'nın faiz toplantısı olacak.

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerine Ekim ayında da devam etmesi beklenirken, yüzde 8.25 olan koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim öngörülüyor.

Reuters'ın 15 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre; katılımcıların 14'ü koridorun üst bandında indirim öngörürken, bir katılımcı ise sabit tutulmasını bekliyor. 

Bankacılar bütün bu gelişmelerin yanı sıra Musul operasyonunun da jeopolitik riskleri artırması nedeniyle piyasalarda yakından izlendiğini hatta kurda bir miktar yükseliş baskısı yarattığını belirtiyor.

Irak ordusu, ABD liderliğindeki koalisyonun desteğiyle, bu sabah İslam Devleti örgütünü, elinde kalan son büyük Irak kenti olan Musul'dan çıkarmak için askeri taarruza geçti.

Günün Önemli Haberleri