Dolar ne kadar ne zaman düşer? (17 Ocak 2017 canlı dolar kuru)

Abone ol

Dolar ne kadar ne zaman düşer sorusunun yanıtı piyasaların ana gündem maddesi. 17 Ocak 2017 canlı dolar kuru verileri ve dolar yorumlarının detayları haberimizde.

Dolar/TL bugün 3,78 TL civarında seyrediyor. Euro 4,02 liranın üzerinde hareket ediyor.

Ekonomi yönetiminin katılımı ile dün gerçekleşen zirve sonrası piyasalarda siyasilerin açıklamaları, küresel piyasalar ve Merkez Bankası'nın adımları takip edilecek.

Bankalararası piyasada dolar 3,78 civarında seyrediyor. Euro 4,02 liranın üzerinde hareket ediyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN BİR HAMLE DAHA Merkez Bankası bugün de repo ihalesi açmadı. Merkez Bankası,12,13 ve 16 Ocak'ta da repo ihalesi açmamıştı. Merkez Bankası haftalık repo ihalesi açmayınca, bankalar için liranın maliyeti artıyor ve dövize talep oluşmadığı için de kurlardaki yükseliş frenleniyor.

 Merkez Bankası bugün de miktar yöntemiyle repo ihalesi açmadı. Banka geçen hafta Perşembe gününden beri uyguladığı ve dün itibarıyla daha da belirginleştirdiği "örtülü faiz" artışları olarak da adlandırılan likidite adımlarını devam ettirdi.

Miktar yöntemi ile haftalık repo ihalesinde yüzde 8 faizle yaptığı fonlamaya geçen hafta Perşembe gününden itibaren ara veren Merkez Bankası dün itibarıyla Borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında yüzde 8.5 fonlamayı da sınırlamıştı.

DOLAR NE ZAMAN DÜŞER?

Uzman yorumlarına göre dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasıyla düşüş yaşayacak. Aynı dolar tahminini Başbakan Binali Yıldırım da yapmış doların düşüş tarihine ilişkin 20 Ocak tarihini işaret etmişti. 

DOLAR YORUMLARI 17 OCAK 2017 SALI

XTB Menkul Değerlerin bugün için yayınladığı dolar yorumu şöyle:

"Dün görülen hızlı yükselişin ardından tekrar 3,8000’in altına gerileyen parite, aşağı yönlü hareketin devamında yüzde 61,8 Fibonacci düzeltme seviyesine denk gelen 3,7780 ile 3,7500 seviyeleri destek görevi görebilirler. 14 periyotluk üssel hareketli ortalama altında kalıcılık ise, 3,7000 desteğine kadar geri çekilmeyi destekleyebilir. Yükselişlerde ise 3,8200 ile yüzde 78,6 Fibonacci düzeltme seviyesine denk gelen 3,8500 seviyeleri olası dirençler olarak öne çıkıyor."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN DOLAR KURU AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi dolar kurundaki yükselişe ilişkin açıklama yaptı.

Dolar kurundaki dalgalanmaların geçici olduğunu söyleyen Yıldırım, etkilerinin de sınırlı olacağı öngörüsünde bulundu. 

Yıldırım şunları söyledi:

"Dünkü toplantıda önce alınan kararlar gözden geçirildi yapılması gerekenler üzerine konuşuldu. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Bir çok ülkenin ekonomik göstergelerinden daha iyi durumdayım. Kurdaki dalgalanmalar geçicidir etkileri de sınırlıdır. Hükümetimiz reel sektörün korunması için tedbirlerini almaya devam edecektir. Merkez Bankası da kendi yetkileri çerçevesinde alması gereken tedbirleri uygulamaları sürdürecektir. Türkiye istikrar içinde büyümeye devam edecek. İstihdam oluşturulacak. Yatırımcılarımıza kaynağa erişimde destek vermeye devam edeceğiz."

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTTIRIR MI?

Başbakan Yıldırım, Merkez Bankası'nın 24 Ocak'ta açıklayacağı faiz kararına ilişkin ise "Bağımsız olduğuna göre o kararı benim söylemem yanlış olur" yorumunda bulundu. 

SERBEST PİYASA DÖVİZ KURLARI

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 12.00 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 3,7810 3,7830
Avro 4,0320 4,0340
Sterlin 4,5870 4,5890
     
ANKARA    
ABD Doları 3,7600 3,7900
Avro 4,0050 4,0400
Sterlin 4,5440 4,6210
Günün Önemli Haberleri