Dolar ne kadar 27.12.2016 Mehmet Şimşek'ten dolar açıklamaları

Abone ol

Dolar ne kadar sorusunun yanıtını 27 Aralık 2016 canlı dolar kuru verileriyle haberimizde. Dolar yorumlarını merak edenler için ise en son açıklama Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Yılın son haftasına girilmesi nedeniyle piyasada düşük hacimli seyir yaşanıyor. Dolar 3,51 civarında hareket ediyor.

Yurtdışında yeni yıl ve Noel tatilleri nedeniyle birçok ülkede piyasaların kapalı olması ve yatırımcıların yeni pozisyon almaktan kaçınmaları nedeniyle piyasalarda düşük hacimli seyir sürüyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,51, euro 3,66 civarında seyrediyor.

Analistler, haftanın geri kalanında, Noel tatilini yılbaşı ile birleştiren yatırımcılar nedeniyle uluslararası piyasalarda düşük hacimli yatay bir seyir izlenebileceğini, dolar/TL'nin de buna bağlı olarak dar bant içinde hareket edebileceğini kaydetti.

Tteknik açıdan 3,50 seviyesi destek, 3,52 seviyesi ise direnç olarak belirtiliyor

DOLAR NE OLUR MEHMET ŞİMŞEK'TEN DOLAR YORUMLARI

Kurdaki artışın çok boyutlu etkileri olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Şirketlerin, reel sektörün çok ciddi bir döviz açığı var. Bunun etkileri daha önemli" dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

2016 zor bir yıldı ama Türkiye büyük direnç gösterdi. 2017 bundan daha kötü olmaz. Rusya'yla normalleşme sürecimiz var, bu çok olumlu. Yılın ikinci yarısında reformlarda bir momentum kazandık. Yılın son çeyreğine bakınca hafif bir kıpırdanma var. Açıkladığımız önlemler 2017'nin ikinci çeyreğinde etkisini gösterir. Yakın coğrafyamızda riskler varsa da 2016'ya göre daha yönetilebilir olduğu kanaatindeyim.

"DÖVİZ BORÇLANMASI BİR SORUN"

Kurun çok boyutlu etkisi var. Şirketlerin, reel sektörün çok ciddi bir döviz açığı var. Bunun etkileri daha önemli. İthalatı sınırlama anlamında kur bir miktar etkili olmuştur. Kur enflasyonu gecikmeli de olsa bir miktaretkiler, cari açığı bir miktar sınırlar. Liranın değer kazanmasıyla insanlar zamanında dövizle borçlanıp cazip bulmuşlardı. Şu anda bu bir sorun. Şirketlere dönük de döviz borçlanmada bazı sınırlamalar var, bunları da çalışıyoruz. Yarın öbür gün finansal istikrar kurulu toplanacak, yeterli mi tartışacağız. Şu anda kurda mevcut risk açık pozisyonun yönetilmesi, özel sektöre nasıl yardımcı oluruz çalışıyoruz. 

Günün Önemli Haberleri