Dolar kuru bugün yükselişte 2017 dolar yorumları

Abone ol

Dolar kuru bugün 3.54 TL'nin üzerine çıkarak yeniden yükselişe geçti. Peki 2017 dolar yorumları ne diyor? 28 Aralık 2016 canlı dolar kuru verileri ve dolar tahminleri haberimizde.

Son günlerde sakin seyreden dolar bugün yükselişe geçti. Bankalararası piyasada dolar 3,54'ün üzerine çıkarken, euro 3,69 civarında hareket ediyor. 

Dolar/TL, saat 17.34 itibari ile bankalararası piyasada 3.5480 seviyesinden işlem gördü.

Yurtiçinde anayasa değişiklik çalışmaları ve jeopolitik gelişmeler takip ediliyor.

DOLAR KURU DİRENÇ NOKTALARI

Analistler, teknik açıdan 3,50 seviyesinin destek, 3,55 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

EURO'DA YÜKSELİŞTE

Dün 3.6794/3.6811 seviyesindeki euro/TL güne 3.6945/3.6954 seviyesinden başlarken ilerleyen saatlerde 3,70 seviyesini aştı.

3.50 SEVİYESİ KUVVETLİ DESTEK

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı: "Noel tatili sebebiyle geçtiğimiz haftadan bu yana yatay seyreden kurda sabah saatlerinden itibaren başlayan yükseliş 3.55 seviyesine dayandı. İçerde veri olmadığından ABD verileri ve dolar endeksini takip etmeye devam edeceğiz. Dün ABD’de açıklanan tüketici güveni 113.7’ye çıkarak 2001’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. ABD’de iş gücü piyasası ve gelirlere yönelik iyimser beklentiler artmaya devam ediyor. Güne 120.80’lerden başlayan dolar endeksinin 103.20’ye doğru hareketlenmesi kuru 3.5450 seviyesine kadar taşıdı. Kurda 3.5450-3.5500 bölgesi kuvvetli direnç. Bu bölgenin üzerinde göreceğimiz kapanışlar ile 3.60 seviyesine kadar yükseliş devam edebilir. Son döneme baktığımızda ise 3.50 kuvvetli destek olarak karşımıza çıkıyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

XTB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Arzu Toktay, Doların yeniden yükselmesiyle ilgili olarak "Noel ve yaklaşan yılbaşı tatili sebebiyle küresel piyasalarda sakin seyir devam ediyor. Ancak Türk Lirası, yurtiçi gelişmelerden dolayı hem Euro hem de Amerikan Doları karşısında değer kaybediyor. Türkiye ekonomisi hakkında son açıklanan ekonomik göstergeler, önümüzdeki sürece dair enflasyonda artış beklentisi, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik tartışmalar ve Suriye’deki gelişmeler, Türk Lirası’ndaki kırılganlığın artmasındaki temel sebepler olarak öne çıkıyor" şeklinde belirtti.

USD/TRY için ilk güçlü direnç seviyesinin 3,55 olduğunu belirten Toktay, "Bu seviyenin kırılması ise, TL ve TL cinsi varlıklar için görünümün biraz daha negatife dönmesine yol açabilir. 3,50 desteğinin korunması halinde parite yükseliş eğilimini koruyabilir. Ancak, tatil dönemi olması sebebiyle küresel piyasalarda işlem hacmi düşük seyretmeye devam ediyor. Bu şartlar altında sağlıklı fiyatlamadan söz edemiyoruz ve Ocak ayının ilk haftasını beklemenin, yön tayini açısından daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri