Dolar kaç TL Euro ne kadar 10 Şubat 2017 canlı altın fiyatları

Abone ol

Dolar kaç TL, Euro ne kadar oldu? Altın fiyatları son durum ne çeyrek ne kadar sorularının yanıtları 10 Şubat 2017 canlı verilerle internethaber.com'da.

Bankalararası piyasada dolar haftanın son işlem gününde 3,68 civarında seyrediyor. euro 3.9260 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı dün günü yüzde 0,94 azalışla 147,10 liradan tamamladı.

Dolar/TL'de sakin seyir haftanın son işlem gününde devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın sıkılaştırmanın süreceğini açıklamasının ardından 3,70'in altına gevşeyen kur bu seviyelerdeki hareketine devam ediyor. Bankalararası piyasada dolar 3,68'in üzerinde işlem görüyor. Euro da 3,92 civarında seyrediyor.

DOLAR YORUMLARI

Analistler, dolar/TL'de 3,7250 seviyesinin direnç, 3,65'in ise destek konumunda olduğunu kaydetti. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi 100.610 seviyelerinde seyrederek üç günün zirvesini gördü.

ABD Başkanı Donald Trump, dün hava yolu şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Amerikan iş yerlerinin genel vergi yükünü azaltmak büyük bir adım ve işler yolunda gidiyor. Belirlenen takvimin çok önünde olduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki 2 veya 3 hafta içinde vergi açısından fevkalade bir şey açıklayacağız" ifadesini kullandı. Açıklama piyasalarda olumlu havaya neden oldu. Analistler, Trump'ın açıklamalarının ardından dolar endeksinde yaşanan yükselişin kalıcı olmadığını belirtiyor.

DOLAR YENİDEN YÜKSELECEK AMA...

Habertürk gazetesi yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinden Dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerde bulundu. "Belki dolar yeniden yükselecek ama önce geri gelmesinin, yeterince geri gelme hareketini tamamlamasının beklenmesi, olayların ve haber akışının yeniden yoğunlaşması lazım. Henüz o aşamada değiliz" diyen Yıldırım, bir grafik yayınladı ve şunları yazdı:

"Çizginin yukarıda olması doların TL’ye göre yükselmesini yani TL’nin değer kaybettiğini gösteriyor. Ta ki TCMB 11 Ocak’ta yeni müdahale mekanizmasını oluşturana ve bunu yürürlüğe koyana kadar. Ondan sonrası yükselme değil, bir kırılma şeklinde devam ediyor. Belli bir süre daha böyle olmaya devam edebilir. Çünkü ortada yeni bir durum var ve TL’nin değer kaybına yol açan veri ve haber trafiğinde önemli azalmalar meydana gelmiş durumda."

ALTIN FİYATLARI KAPALIÇARŞI (10 ŞUBAT 2017 VERİLERİ)

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,94 azalışla 147,10 liradan tamamladı. Küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin  belirsizlikler, ABD Merkez Bankasının (Fed) mart ve haziran ayında faiz  artıracağına yönelik beklentilerin düşmesi ve Avrupa tarafında başta Fransa  seçimleri ile ilgili tedirginlikler altının ons fiyatını desteklemeye devam  ediyor.

Ons altın, dün 1.245 dolar ile 11 Kasım 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve 1.240 doların hemen üzerinde dengelendi. 

ALTIN YORUMLARI 

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşlerin etkisiyle altının ons fiyatının yükselişini sürdürdüğünü belirtti. Altının ons fiyatındaki yükselişin 1.250 dolar ile sınırlı kalabileceğine dikkati  çeken Memiş, "Trump belirsizliği, küresel piyasa yatırımcılarını tedirgin ederek  güvenilir liman olarak altına yönelmelerini sağlıyor" dedi.

Memiş, bugün FED üyelerinin açıklamalarının takip edileceğine değinerek, altının gram fiyatının ise 147,7-149,7 lira bandında işlem görebileceğini öngördü.

Günün Önemli Haberleri