Dolar kaç TL? (4 Ocak 2016) Erdoğan'dan dolar açıklaması

Abone ol

Dolar kaç TL sorusunun yanıtı bugün 3.58 TL. 4 Ocak 2016 canlı dolar kuru verilerine göre Dolar/TL'nin ateşi düşmüyor. Peki dolar yorumları ne diyor? İşte detaylar...

Dolar/TL, dün dolardaki küresel değer kazancı trendi ve beklentilerin üzerindeki enflasyon verisi ile tarihi zirve olan 3,6040'a kadar yükseldikten sonra bugün güne zirvenin altında 3,5850 civarında başladı.

Uzmanlar, bugün küresel piyasalarda dolar ve petrol fiyatları başta olmak üzere global gelişmelerin takip edileceğini içeride ise siyasi gelişmelerin izlenmeye devam edileceğini söylediler.

Dolar endeksi dün 14 yılın yeni zirvesini görmesinin ardından kâr realizasyonuyla geriledikten sonra ABD hazine tahvil getirilerindeki yükselişe paralel olarak bu sabah yine zirve seviyelere yaklaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ DOLAR AÇIKLAMASI

Beştepe'deki 33. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dolarları satın' çağrısını yineledi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Ekonomideki yorgunluğu atlatacağız. İçinden geçtiğimiz günler, 'döviz alınacak' değil 'döviz satılacak' günlerdir, bunu özellikle söylemek istiyorum. Hiçbir kriz sürdürülebilir değildir. Ülkemize yönelik saldırılar da aynı şekilde ilanihaye devam edecek değildir.

Başta kamu bankaları olmak üzere lütfen faiz oranlarını düşürün düşürün ki yatırımcı girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımlarını yapabilsin. Çok kazanacaktın biraz az kazan zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki. 10 kazanma 5 kazan.

Türkiye'nin şu andaki sorunu paranın yokluğu değil stabil hale geçmiş olması herkes alacağını tahsil etme borcunu öteleme derdine girdiğinde işin içinden kimse çıkamaz. Herkes elindeki parayı piyasa sürdüğü zaman bu sorun ortadan kalkacaktır."

DEĞER KAYBI YÜZDE 1,5'U AŞMIŞTI

Dolar/TL, dün beklentilerin üzerindeki enflasyon verileri ve OHAL'in uzatılacağının açıklanmasının da etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmıştı.

TL'nin dolar karşısında değer kaybı dün gün içinde yüzde 1,5'u aştı ve TL en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimi oldu. TL geçen yılı da dolar karşısında yüzde 17 civarında değer kaybı ile tamamlamıştı.

Dün tarihi zirve olan 3,6040'ı test ettikten sonra akşam saatlerinde 3,59 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 3,5885 seviyesinde işlem görüyor.

Euro ise, 3,7280 civarında işlem görüyor.

DOLAR 2017'DE NE OLUR?

2017'de dolar ne olur sorusunun yanıtı için uzman yorumlarını aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

Günün Önemli Haberleri