Dolar kaç TL (2 Haziran 2017 dolar kuru fiyatları ve yorumları)

Abone ol

Dolar/TL 3.51 lira ile 2017 yılının en düşük seviyene indi. Peki dolar daha düşer mi? İşte dolar kurunda 2017 sonu tahminleri...

Bankalararası piyasalarda haftanın son gününde 3,53'ün üzerinde seyreden dolar/TL, ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentinin altında gelmesiyle yılın en düşük seviyesi olan 3,5140'a kadar geriledi.

Euro ise 3,9603'ten işlem görüyor.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5530'un direnç konumunda olduğunu, dolar/TL'nin 3,52'nin altına gerilemesi durumunda ise düşüş eğiliminin hızlanabileceğini kaydetti.

Kurun 3,52'nin altına gerilemesi durumunda ise düşüşün hızlanabileceği ve 3,50'nin gündeme geleceği konuşuluyor. Kısa vadede yönü belirleyecek olan en kritik gelişme Fed'in haziran toplantısı.

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİNİN ALTINDA

ABD'de tarım dışı istihdam mayıs ayında 132 bin arttı. İşsizlik oranı ise yüzdde 4.3 oldu. Beklenti yüzde 4,4'te kalmasıydı. 

100 lira yılbaşından bu yana ne oldu?
 

DOLAR/TL TAHMİNLERİ

Rabobank gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys,Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanmasının hala mümkün olduğunu belirtti.

“Hükümet tarafıdnan ekonmoik reformların uygulanmasını ümit ediyorum” diyen Matys, “Dolar/TL 'de yıl sonu beklentim 3.40 civarında” dedi.

Euronun bu yılki performansının iyi olduğunu belirten Matys, “Fed'den Haziran'dan sonra başka bir faiz artırımı beklemiyoruz” dedi.

Gelişen ülkelere sermaye girişlerinin sürdürülebilir olduğunun söylenebileceğini ifade eden Matys, gelieşn ülke piyasalarınaolan ilginin temel göstergelerden kaynaklamdığını vuguladı.

TCMB'nin sıkı para politikasını sürdürmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Matys, enflasyonun gevşemesi durumunda bu yıl sonuna doğru TCMB'den bazı sinyaller gelebileceğini dile getirdi.

Matys, TCMB'nin faizle ilgili bir karar vermek için bir gelişme görmek istediğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri