Dolar bugün ne kadar ABD seçimi doları nasıl etkiler?

Abone ol

Dolar bugün ne kadar sorusunun yanıtını 7 Kasım 2016 Pazartesi canlı dolar kuru verileriyle sizler için derledik. Dolar kuru bugün 3.17 lira seviyesine çıktı. Peki ABD seçim sonucu doları nasıl etkiler işte olar yorumları...

Yeni haftaya 3,14-3,15 seviyesinden başlayan dolar/TL, ilerleyen saatlerde rekor seviyesine doğru yükselişe geçti. Kur, 3,17 seviyesinin üzerini gördü. Piyasalar ABD Başkanlık seçimini takip ediyor.

Dolar/TL, geçen hafta yaşanan gelişmelerle tarihi rekorunu tazelerken, S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü yükseltmesiyle yeni haftaya hafif düşüşle başlamıştı. Kurilerleyen saatlerde yeniden 3.17 seviyesinin üzerini gördü. Euro ise 3,49'un üzerinde işlem görüyor.

DOLAR YORUMLARI YUKARI YÖNLÜ İŞTAH SÜRÜYOR

İntegral Menkul Değerler hazırladığı raporunda "Gelişmekte olan ülke piyasalarında, Türk Lirasındaki negatif ayrışma devam ediyor. İç gündemdeki tansiyonun yüksek seyrini koruması, TL varlıklar üzerinde baskı kuruyor" şeklinde belirtti.

Raporun detayları şöyle:

Dış piyasada, FBI'ın Clinton'un suçsuz olduğunu belirtmesiyle global piyasalarda Doların geçtiğimiz haftaya göre toparlandığını ve global endekslerde de pozitif seyirlerin izlendiğini söyleyebiliriz. Dış piyasada yarın yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri piyasaların tek gündemini belirliyor. Anketlerde, Clinton'ın Trump'a göre önde olması, seçimlerde Clinton galip gelecekmiş gibi bir algı yaratıyor. Ancak, hala Trump için şans devam ediyor. Bu nedenle, sonuçlar açıklanana kadar piyasalarda hareketlilik devam edebilir. ABD ile saat farkından dolayı, sonuçları 9 Kasım Çarşamba günü sabaha karşı alıyor olacağız. Şimdilik, piyasalarda Clinton'a dair beklentilerin güçlü olması Dolar açısından pozitif bir algı yaratıyor.

USD/TRY paritesini teknik olarak ele alırsak, yükselen kanal içerisinde yukarı yönlü iştah devam ediyor. USD/TRY'de 3.15 üzeri kalıcı seyirler paritenin yükselişini destekleyebilir. Bu durumda, 3.17 direncine doğru seyirler izleyebiliriz. Ancak, USD/TRY'de 3.15 seviyesinin altına doğru geri çekilmeler 3.13-3.14 destek bölgesini karşımıza çıkarmakta.

ABD SEÇİM SONUCU DOLARI NASIL ETKİLER?

Analistler, küresel piyasaların yarın gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine odaklandığını ve seçim sonucuna ilişkin beklentilerin yatırımcıların risk iştahı üzerinde ana belirleyici olarak öne çıktığını kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,1260 seviyesinin destek konumunda takip edileceğini belirten analistler, olası yükselişlerde tüm zamanların zirvesi olan 3,1740 seviyesinin önemli direnç olarak izleneceğini keydetti.

DONALD TRUMP KAZANIRSA...

Habertürk gazetesi yazarı Abdurrahman Yıldırım, Donald Trump ve Hillary Clinton'ın seçimi kazanması halinde oluşabilecek piyasa koşullarını yorumladı:

"Bu durum ABD faizlerini ve doları etkileyecek. Trump'ın seçilme ihtimali ise son bir haftadır resmen fiyatlanmaya başlandı. Trump'la ekonomi ve piyasalar sarsılacak, Fed'in faiz artışı suya düşebilecek, dolar değer yitirebilecek."

ABD başkanlık seçimi sonuçlarının piyasalara etkisinin detaylı analizlerini aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Günün Önemli Haberleri