Dolar bugün kaç TL Trump sonrası dolar kuru ne olur?

Abone ol

Dolar bugün kaç TL sorusunun yanıtı 20 Ocak 2017 canlı dolar kuru verileriyle haberimizde. Dolar/TL bugün 3.82 TL seviyesinden işleme başladı. Bugün için akıllardaki soru ise Trump sonrası dolar ne olur, düşer mi çıkar mı?

Merkez Bankası'nın adımlarının takip edildiği para piyasalarında dolar yüksek seyrini koruyor.  Bankalararası piyasada dolar 3,82 civarında işlem görüyor. Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip ediyor. Euro 4,07'nin üzerinde işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL için, 3,7740 seviyesinin destek, 3,8550 seviyesinin direnç konumuna geldiğini belirtiyor.

TRUMP GÖREVE BAŞLAYINCA DOLAR DÜŞER!

Donald Trump göreve başlayınca dolar ne olur sorusunun yanıtı Aralık ayında Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, yükselen döviz kurları ile ilgili "Şunu bilelim, bu dalgalanma herhalde 1 ay-1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar, 20 Ocak'a kadar. Yeni seçilmiş başkan (ABD Başkanı seçilen Donald Trump) iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak" demişti. 

GÖZLER MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Merkez Bankası'nın son günlerde aldığı likidite önlemleri dolardaki yükselişi frenlese de kur yeniden 3,80 seviyesinin üzerine çıktı. Merkez Bankası'nın 24 Ocak'ta yapacağı faiz toplantısında alacağı kararlar kurdaki yönde belirleyici olacak.

Piyasalar ayrıca 27 Ocak'ta Fitch'ten gelecek not değerlendirmesini de bekliyor. 

YELLEN'DAN "KADEMELİ" VURGUSU

Bu arada Fed Başkanı Janet Yellen son konuşmasında para politikası duruşunun kademeli olarak ayarlanması gerektiğini ancak ekonominin fazla ısınmasına izin verilmemesini belirtti.

DOLAR TAHMİNLERİ

Societe Generale analisti Phoenix Kalen'in Perşembe günü kaleme aldığı raporda Türk lirasına ilişkin beklentilere yer verildi.

Kalen, "TCMB'nin spot Döviz piyasasındaki hareketleri yeni politika enstrümanlarıyla ve beraberinde örtülü parasal sıkılaştırma ve ılımlı direkt faiz artışlarıyla hafifletmek adına gayretleri olmasına rağmen Türk lirasında daha fazla değer kaybı bekliyoruz" dedi.

Kalen Dolar/TL kurunun 2017'nin ilk çeyreğinde zirve yapacağını savunarak raporda şu ifadelere yer verdi:

"Dolar/TL için güncellenmiş tahminimiz kurun 2017'nin ilk çeyreğinde 3.95 ile zirve yapması ve takip eden çeyreklerde Türk lirasının daha iyi performans göstermesi yönündedir."

Günün Önemli Haberleri