Dolar bugün kaç TL dolar kuru ve euro rekor kırdı

Abone ol

Dolar ve euro bugün yeniden rekor kırdı. Canlı döviz kuru verilerine göre Dolar/TL bugün 3.50 liraya yükseldi. Euro ise bugün ilk kez 3.71 lirayı aştı. Dolar kuru son dakika haberleriyle internethaber.com'da.

Döviz piyasasında yukarı yönlü hareket sürüyor. Dolar 3,50'yi, euro 3,71'i aşarak rekor tazeledi.

Dolar ve euro yeni rekorlar kırdı.

Güne 3,43 seviyesinde başlayan dolar yönünü yukarı çevirdi ve 3,50'yi aşarak rekor tazeledi. Dolar en yüksek 3,5016'yı gördü.

EURO İLK KEZ 3,70'İ AŞTI

Euro da 3,63'lü seviyelerden hızla yükselerek ilk kez 3,70'in üzerine çıktı. Euro 3,7162'ye kadar yükseldi.

Piyasalar içeride başkanlık tartışmalarını yakından takip ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliyle ilgili yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. AK Parti ve MHP’nin üzerinde anlaştığı teklif, haftaya TBMM’ye sunulacak.

DOLAR ENDEKSİ 13,5 YILIN ZİRVESİNE YAKLAŞTI

Dolar global olarak da değerleniyor. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi 101.60'a yükselerek Mart 2003'ten bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 102.05'e yeniden yaklaştı.

LİRA, DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 20 ERİDİ

Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 20, euro karşısında yüzde 17 değer kaybetti. TL, ABD seçimlerinin olduğu 8 Kasım'dan bu yana dolar karşısında yüzde 10 eridi.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

ABD'de başkanlık seçimlerini Trump'ın kazanmasının ardından dolarda yükseliş süreci başladı. Fed'in 13-14 Aralık'ta yapacağı toplantıda faizleri artıracağına yönelik beklentilerle dolar para birimleri karşısında güçleniyor. Yeni başkan Donald Trump'ın harcamaları artıracağına yönelik söylemleri Fed'den önümüzdeki yıl daha fazla faiz artışı gelebileceğine yönelik beklenti yaratıyor. Bu da dolara olan talebin artışını tetikliyor.

Doladaki küresel değer artışına içeride yaşanan gelişmeler de eklenince Türk Lirası'nda kayıp büyük oldu. Başbakan Binali Yıldırım da " Bizim bir ayrışmamız olduğu doğru" açıklaması yaptı. 

SERBEST PİYASA DÖVİZ KURLARI

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 12.00 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 3,4510 3,4530
Avro 3,6640 3,6660
Sterlin 4,3260 4,3280
     
ANKARA    
ABD Doları 3,4400 3,4600
Avro 3,6470 3,6720
Sterlin 4,2970 4,3580

YILDIRIM'DAN DOLAR YORUMU

TÜSİAD YİK toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, piyasalarda yaşanan dalgalanmanın 1-1,5 ay daha süreceğini söyledi. Başbakan, "Endişeye gerek yok. Bunun da üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarının devamı şöyle:

"Türkiye son dört ayda uçurumun eşiğinden döndü. 15 Temmuz'da biz ciddi bir sarsıntı yaşamadık. Darbe başarılı olamadı ve vatandaşlar ilk gün 2,5 milyar dolar bozdurarak bankalarda sıkıntı yaşanmamasını temin etti. Endişeye gerek yok. Bunun da üstesinden geleceğiz. Türkiye ekonomisi kapalı bir ekonomi değil. Her türlü tedbiri alıyoruz. 60 ihtilalinden hemen sonra IMF Türkiye'ye yerleşti 2013 yılına kadar. 2013'ten itibaren denetlenen ekonomi olmaktan çıktık. Bu dalgalanma bir-bir buçuk ay daha devam edecek. 20 Ocak'a kadar, yeni başkanın iş başına geldiktan sonra öngörülebilirlik artacak. Taşlar yerine oturacak. Seçim kampanyalarında söylenenle sorumluluk omuzlarınıza yüklenince söylemler aynı olmaz."

SAKIN DOLAR SATMAYIN!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise TL'nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybına TCMB'nin döviz satarak müdahale etmemesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci şöyle devam etti:

"Türkiye'de kurla ilgili Merkez Bankası ve ekonomik aktörlerin (döviz satarak) müdahale etmesine gerek yok. Kura döviz satarak müdahale edilmemeli. Merkez Bankası döviz sattığında spekülatörlerin oyununa dahil oluyorsunuz. Sonra faiz artırmak zorunda kalırsınız, istenen de bu" Bu oyuna alet olunmamalı."

Günün Önemli Haberleri