Dolar 3.55'in altına iner mi? (Dolar kaç TL 23 Mayıs 2017)

Abone ol

Dolar bugün 3.57 lira seviyesine indi. Peki dolar yorumları ne diyor, Dolar/TL 3.55'in altına iner mi? Dolar kuru yorumları ve canlı dolar fiyatları internethaber.com'da.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,57'nin üzerinde seyrediyor. Euro 4 lira civarında işlem görüyor. Euro'nun halen 4 liranın üzerinde olduğuna dikkat çeken uzmanlar ise kurdaki ani iniş çıkışlar için 'dikkatli olmakta fayda var' yorumunda bulundular. 

Gelişmekte olan ülke para birimleri geçen hafta ABD'de artan siyasi belirsizliklerin küresel risk iştahının azaltmasıyla baskı altında kalırken aynı etken doların küresel bazda sert değer kaybına neden oldu.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,5500 seviyesinin destek, 3,5920'nin ise direnç olarak önce çıktığını belirtiyor.

Piyasalar içeride AK Parti kongresi sonrasında kabine revizyonuna gidilip gidilmeyeceğini takip edecek.

DOLAR SERT GERİLEDİ

Dolar ABD'nin ekonomi politikalarına olan güvenin eksilmesine yol açan siyasi kriz nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Doların altı büyük para birimine karşı performansını gösteren dolar endeksi 11 Mayıs'ta 100 seviyesine oldukça yakın seyrederken kısa sürede 97 seviyesinin altına geriledi.

Ekonomist Fatih Keresteci

DOLAR 3.55 LİRANIN ALTINA İNEBİLİR Mİ?

Bloomberg HT canlı yayınına katılan Ekonomist Fatih Keresteci dolar tahminlerini açıkladı. Keresteci dünyada yaşanan iyimserliğe rağmen TL'nin çok fazla değerlenemediğini, kurun 3.50-3.55'in altına gitmesini beklemediğini söyledi.

Keresteci konuya dair "Kurun 3.50 - 3.55'in altına gitmeyeceğini söylüyorum. Dünyada iyimserlik kutlanıyor, ABD Başkan Donald Trump azledilecek dendi, birşey olmadı. Kırılganlar listesinde Türk Lirası diplerde, o yüzden Dolar/TL 3.50-3.55'te dip yapıyor, bunun altı çok fazla olmuyor" diye konuştu.

DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR!

TL de son iyimserliğe aldanılmaması gerektiğini belirten Keresteci "Geçen hafta perşembe günü likidite kayboldu, bir günde 10 kuruşluk bir hareketle karşılaştık. Dünya çok iyi olmasına rağmen TL çok fazla değerlenemiyor. Euro/TL 4'ün üzerinde. Dikkatli olmakta fayda var" değerlendirmesini yaptı.

Son zamanda piyasaların yurtdışı gelişmelerini fiyatladığını belirten Keresteci "Referandumdan sonra pozitif dedik piyasalar buna çok reaksiyon göstermedi, sonrasındaki Fransa seçimlerine reaksiyon gösterdi. Burayı belirleyen temel etken yurtdışı" dedi.

Günün Önemli Haberleri