Doğu Perinçek'ten sarsıcı Gülen iddiası

Abone ol

Ergenekon davasından 6 yıl yatan Doğu Perinçek, Habertürk yazarı Balçiçek İlter'e konuştu.

"AKP'ye kapatma iddianamesini yazdığım kısmen doğru" diyen Perinçek, 1996'da Gülen ile kahve içmesi için kendisine 5 milyon lira teklif edildiğini iddia etti.

İşçi Partisi'nin az oy almasını Perinçek, "Hz. Muhammed’in Mekke’de kaç oyu vardı? Ya Atatürk’ün 1919’da?" sorusuyla yanıtlıyor.

Aykırı görüşleri ve sivri çıkışlarıyla her devrin sakıncalı adamı olarak bilinen Perinçek'ten yine ilginç açıklamalar geldi.

Ergenekon davasında 6 yıl yatan İşci Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk gazetesi yazarı Balçiçek İlter'e konuştu. İşte o röportajdan bir bölüm:

Çok düşmanınız var.
Büyük güçlere kafa tuttum ben. Nâzım’ı düşünün, vatan haini ilan edildi. Bizim gibi statükoya isyan eden devrimcilerin düşmanı çok olur.

Devrimci düşmanından beslenir mi?
Nerede durmam gerektiğini bilirim. Hikmet Kıvılcımlı düşmanı azaltmaktan bahseder. Büyüklerimden onu öğrendim.

Ama siz düşmanı artırdınız...
Gerekliydi. Ergenekon davasında iki hedef vardı örneğin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İşçi Partisi (İP)... Demek ki Ergenekon’u yapan küresel merkezlerin Türkiye’deki hedefi olmuşum.

Sizin için “Karanlık adamdır’’ deniliyor, neden?
Evet. Aykırı bir algı.. Düşmanın yarattığı bir şey. Atatürk de sözde İngiliz ajanıydı, ahlaksızdı.

‘AKP’YE KAPATMA İDDİANAMESİNİ YAZDIĞIM KISMEN DOĞRU’

Baransu, “AKP’ye yönelik kapatma iddianamesini İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek yazdı” diyor...
O iddia kısmen doğru. Siyasi partiler hukuku uzmanıyım. Doktoram siyasi partilerin kapatılması üzerine. Alman siyasi partiler kanunu üzerine de bana danışırlardı. Erdoğan’ın konuşmaları, uygulamaları ortada. Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması için kitap yazdım ve sonuna suç duyurusunda bulunulması konusunda bir ek yaptım, görüş yazdım. Onlardan faydalanılmış kapatılma iddianamesi hazırlanırken. Yoksa ben savcılığa falan başvurmuş değilim.

Sizin de partiniz kapatıldı. Niye parti kapatmayı savunuyorsunuz?
Cumhuriyet’i yıkmayı hedeflemiş bir parti kapatılmalı. Erdoğan “Ben Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Eşbaşkanı’yım ve Diyarbakır’ı merkez yapacağım’’ dediği an, o partinin kapatılması lazımdı. Neden? “Ben başka bir devletin görevlisiyim” diyor çünkü. AKP bugün de kapatılmalı.

En son ne kadar oy aldınız?
130 bin.

Nasıl ümidiniz var peki?
Hz. Muhammed’in Mekke’de kaç oyu vardı? Ya Atatürk’ün 1919’da? Biz tarihsel bir misyonun partisiyiz. Sistem partisi değiliz. ABD sizin baktığınız gibi “Bunların kaç oyu var?’’ diye bakmıyor. Türkiye’de TSK ve İP hedef alındı. Demek ki kuvvetliyiz.

‘GÜLEN’LE KAHVE İÇMEM İÇİN 5 MİLYON LİRA TEKLİF EDİLDİ’

Akit Gazetesi’ne niye röportaj verdiniz?
Mahalleniz kızdı size... Mahalle kızmadı, Fethullah Hoca ve CHP kızdı. ‘Gülen gladyosu’ suç örgütüdür, orada onu söyledim. Üzerilerine kim giderse kıymetlidir, AKP de olsa.

Ergenekon süreci boyunca aleyhinize yayın yaptılar, şimdi işlerine geliyor diye sizinle konuşuyorlar. Kullanıldığınızı düşünmediniz mi?
Hayır. Ben ülkenin işine geliyorum, ülkenin fedaisiyim. Ordu, MİT, şimdi polisin içinde Gülen cemaati. 40 yıl bunlarla mücadele ettim ben. Tayyip Erdoğan üzerine gidiyor diye “Aman gitme” mi diyeceğim?

Gülen ile tanışıyor musunuz?
Hayır ama öyle bir öneri aldım bu binada. 1996 yılında Latif Erdoğan ve arkadaşları ziyaret ettiler. Gülen ile aynı fotoğraf karesine girmem istendi. Kabul etmedim. Ortaçağ’dan kalan, Cumhuriyet’e karşı bir yapı. Ertesi gün Samanyolu TV’den emekli bir subay aradı. “5 milyon liradan başlar görüşmeniz, kahve içmeniz’’ dedi. Kabul edenleri de söyledi. “Seçimde para lazım’’ dedi.

Kim o?
İsmini boşverin, zaten orada emekli subay sadece bir kişi var, o da biliyor kendisini.

Günün Önemli Haberleri