Doğru kanepe nasıl seçilir?

Abone ol

Kanepe seçerken sadece rengine bakıyorsanız yanlış yoldasınız! Evinize doğru kanepe seçmeden önce elmaelma.com'un hazırladığı detayları bir kenara not edin deriz.

Evinize yeni bir kanepe almak istiyorsunuz yada kanepelerden oluşan yeni bir köşe yaratmak gibi bir niyetiniz var. Peki kanepe seçerken işe nereden başlamanız gerektiğini biliyor musunuz? Kanepe gibi uzun süre kullanacağınız bir ürünü alırken kanepe seçini nasıl yapılır sorunun yanıtı için elmaelma.com'un hazırladığı detaylara bir göz atın deriz. Özellikle de kanepe ararken sadece renk ve modele dikkat edenlerdenseniz haberimizin detaylarını mutlaka okumaya devam edin deriz. Çünkü kanepe seçerken model ve renkten daha önce dikkat etmeniz gereken şeyler var. Özellikle de uzun süre kullanmak gibi bir niyetiniz varsa. Kanepenin iç malzemesi ve neden yapıldığı özellikle sizin için önemli olmalı. Kanepe modelleri, çeşitli tarz ve estetik zevklere hitap eden çok geniş bir yelpazeden oluşmakta. Haberimizdeki detayları takip ederek size en uygun kanepeyi kolaylıkla bulabilirsiniz. 

EVİNİZİN ALANI ÖNCELİĞİNİZ OLMALI

Kanepe modellerine bakmadan önce evinizde kanepe için ayırdığınız alanı iyice analiz edin deriz. Odanız ne kadar büyük? Kanepeyi odanızın neresine koymayı düşünüyorsunuz? Eğer yardımı olacağını düşünüyorsanız odanızın bir krokisini çizebilirsiniz. Krokinizi göz önünde bulundurarak büyük odalar için bir köşe kanepe, küçük odalar için de ikili bir kanepe tercih edebilirsiniz. Odanızın şeklini ve alan ölçülerini dikkate almadan yapacağınız bir kanepe alımı hüsran yaratabilir. 

TARZINIZI BULUN!

Evinizin alanını iyice analiz ettiniz şimdi işin en eğlenceli kısmına geldi sıra. Sizin kişiliğinizi yansıtan hayalinizdeki kanepeyi bulmak için kendi tarzınızı ve ne istediğinizi iyice düşünün. Hatta nasıl bir kanepe istediğinizle ilgili detayları bir kenara not edin. Mesela salonunuza sınıf atlatmak mı istiyorsunuz ya da rahat, aile tipi bir kanepe arayan küçük çocuklara sahip genç bir çift misiniz! Sonuç olarak hayat tarzınız ve kişisel tercihleriniz, alacağınız kanepeyi belirleyecektir. Örneğin kıvrımlı, kolçaklı ve şişkin minderli kanepeler daha geleneksel bir tarz sevenleri memnun edebilecekken; muntazam hatlı, minimalist tarza sahip kanepeler salonunuza daha modern bir görünüm verecektir.

KANEPE İSKELETİNİ TEST ETMENİN YOLU

Mobilyanızın iskeleti ne kadar sağlamsa, ömrü o kadar uzun olacaktır. Masif iskeleti eğilmelere karşı fırınlanmış, kendinden ya da metal vida ve braketlerle monteli ayaklara sahip mobilyaları tercih etmenizi öneririz. Kolay bir test yapmak istiyorsanız kanepenizin ön köşelerinden birini 10 cm kadar yukarıya kaldırın. Eğer diğer uçtaki köşe de havaya kalkıyorsa o kanepe sağlam demektir. Zayıf bir iskelete sahip kanepelerde diğer uç kesinlikle aynı derecede havaya kalkmaz, hatta yerde kaldığı bile olur. Böyle kanepelerin iskeletleri zamanla iyice gevşer ve parçalara ayrılırlar.

YAY SİSTEMİ KÖTÜ BİR KANEPE ASLA ALMAYIN

Her kanepenin minderleri destekleyen, sarmal, ağ veya bağlardan oluşan alt sistemleri vardır. Bir kanepenin süspansiyon sistemini tam olarak hissetmek için eğer çıkarabiliyorsanız, minderleri yerlerinden çıkartın ve elinizi alt zeminin üzerinde gezdirin. S şeklinde burgulu sarmallar birbirlerine daha yakın yerleştirilmiş olup, ağırlığı daha eşit olarak dağıtırlar. Böylece daha rahat bir oturma imkanı elde edilir. Eğer en üst kalite bir süspansiyon sistemi peşindeyseniz sekiz yönlü, el üretimi tellere sahip kanepeleri tercih etmenizi öneririz.

MİNDERLER OTURMA ŞEKLİNİZE UYGUN MU?

Oturma şekliniz için en uygun minderi nasıl bulabilirsiniz? Kanepenin içine gömülmek mi istiyorsunuz yoksa size sağlam bir destek sunmasını mı? Bunun için birçok minder denemelisiniz. Minderin içinin, hangi malzemeden yapıldığını ve kılıfını iyice incelemenizi öneririz. İşte size kolay bir test yöntemi: Minderi dikine tutup iki elinizi iki yandan birbirlerine doğru bastırın. Elleriniz birbirlerine ne kadar çok yaklaşıyorlarsa minderin iç malzemesi o kadar kaliteli demektir. En ideal minder sizi rahat hissettirecek kadar yumuşak, fakat aynı zamanda alt zemini hissettirmeyecek kadar sert olandır.

DÖŞEME TARZINIZI YANSITIYOR MU?

Etrafta bu kadar kanepe çeşidi varken seçenekleri nasıl daraltabilirsiniz? Tarzınızı ve kumaş ya da deri, yüzeyden nasıl bir performans beklediğinizi göz önünde bulundurmanızı öneririz. Eğer bakım derdi olmasın istiyorsanız polyester, naylon, akrilik gibi maddelerden üretilmiş sentetik kumaşlara ya da lekeyi emip içeriye geçirmektense, yüzeyde tutan karışım kumaşlara yönelebilirsiniz. Dış mekan kumaşları leke tutmadıkları, aynı zamanda kolayca temizlendikleri için çocuklu aileler için idealdirler. Eğer daha yumuşak ve eskimiş bir görüntü istiyorsanız yani kırışıklarla aranız iyiyse, pamuk veya keten tam da size göre. Doğal deriden yapılan kanepeler de zamanla eskimiş bir görünüm alacak ve yumuşayacaklardır. 

KAYNAK: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri