Doğmadan evlenmiş nüfus kayıdında büyük hata

Abone ol

Nüfus Müdürlüğü'ne giden 1971 doğumlu H.K doğmadan 11 yıl önce 1930 doğumlu E.C ile evli gözüktüğünü öğrendi. Genç kadının avukatı müvekkilinin 1993'te evlendiğini ve doğrum tarihi itibari ile de kayıtlarda bir yanlışlık olduğunu dile getirdi.

BURSA'da 47 yaşındaki H.K, bir süre önce Nüfus Müdürlüğüne giderek  nüfus kayıt örneği aldı. Ancak belgeyi alır almaz hayatının şokunu yaşadı. Belgeyi inceleyen 1971 doğumlu kadın dünyaya gelmeden önce evlenmiş olduğu gördü.

Nüfus kayıt örneğine göre H.K. 1971 doğmuş olmasında rağmen 1960 yılında evlenmiş gözüküyor. Bun göre genç kadın 1939 doğumlu E.C. ile 1960 yılında evlenmiş, E.C ise 2017 yılında vefat etmiş. 1993'te evlenen ve 2 çocuk annesi olan H.K, kayıtlardaki bu hatanın düzeltilmesi için avukatı aracılığıyla yargıya başvurdu.

Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü devreye girdi. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yurdanur Asa, kaydı incelettirerek düzeltilmesini sağladı.

H.K'nin avukatı Fırat Karayaka, "Olayın medyaya yansıması üzerine yetkili kurum devreye girerek, hatalı kaydı düzelttiğini bize bildirdi. Kayıt düzeltilmesine rağmen müvekkilimin bir süre de olsa hatalı görünen kayıttan dolayı yasal yükümlülüğü olmasın diye hukuki süreci devam ettireceğiz. Bunu mahkeme kararının elimizde bulunması için sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

Günün Önemli Haberleri