Diyarbakır'da BDP kazanırsa sürpriz olur!

Abone ol

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu Diyarbakır Belediye Başkanlığı'na neden aday olduğunu İnternethaber'e anlattı.

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ensarioğlu Diyarbakır'da seçimi kazanacağından emin, "BDP kazanırsa sürpriz olur" diyen milletvekili, Diyarbakır'da yapacaklarını, neden aday olduğunu, Dobrovski sözünün neden gündeme yeniden geldiğini anlattı.

Sizin daha önce meclis kürsüsünde Roboski için söylediğiniz Dobrovski sözcüğü yeniden gündemde, neden yeniden gündeme geldi sizce?

BENİ DOBROVSKİ İLE VURAMAZLAR 

"Herhalde sıkıntıdalar, ellerinde kala kala bu kaldıysa durumları harap demektir, buradan bir şey çıkmaz. Roboski tabii ki çok önemli bir mesele, çözülmesi gereken,kamu vicdanının rahatlatılması gereken bir olay. Çok ciddi bir kırılma yarattı, vicdanları ciddi anlamda yaraladı, mutlaka çözülmesi gereken bir sorun. Ama buradan beni vuramazlar, başka yerlere baksınlar."

Ensarioğlu adaylığını açıklayınca 2 yıl önceki bir görüntüsü hemen piyasaya sürüldü. Bugün bir çok haber sitesi de o görüntüyü tekrar yayınladı.
İŞTE O DOBROVSKİ VİDEOSU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talipsiniz, Osman Baydemir dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz, siz daha çok istihdama yönelik bir çalışma mı izleyeceksiniz yoksa etnik sorunlara mı ağırlık vereceksiniz?

OSMAN BAYDEMİR DİYARBAKIR'DA BİR ŞEY YAPMADI

"Osman Baydemir, sevilen ve iyi bir siyasetçi. Ancak, Diyarbakır'da mega projeler yapılabildi mi,hayır. Şehircilik anlamında, kentsel dönüşüm anlamında hiçbir şey yapılmadı. Yapı çok sıkıntılı bir yapı, bu yapı içinde belediye başkanı da çok özgür davranamıyor malesef."

DİYARBAKIR'DA ÇOK FARKLI PROJELER KONUŞACAĞIZ 

"Biz siyasetin ön planda olduğu bir belediyecilik anlayışından projelerin, hizmetin ön plana çıktığı bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktık. Diyarbakır hizmete susamış, hizmet anlamında çok geri kalmış bir şehir. Diyarbakır'ın yığınla sorunu var, bu sorunlar çözüm bekleyen sorunlar. Biz bu sorunların çözümüne talibiz. Diyarbakır'ın modern kentleşmesine, trafik sorununa, kentsel dönüşüme, yeşil alanlara el atacağız. Çok çok farklı büyük projelerle konuşacağız. Tabi ki siyaset konuşulması gereken yerlerde siyasette konuşacağız ama sadece siyaset üzerine, sloganlar üzerine belediye yönetilmez. 1 milyon 600 bin nüfusu olan bir şehir, devasa sorunları var, yılların birikimi var ve yılların birikimizi de sıradan bir belediyecilik anlayışı ile çözmek mümkün değil."

"Diyarbakır'da kimlik sorununun çözümü için bugüne kadar somut adım atan bir tek hükumet var. Bu güne kadar bu etnik soruna çare arayan başka hükumet olmamıştır. Türkiye'nin demokratikleşmesi, normalleşmesi, sivilleşmesi, Kürt sorununun çözümü, kimlik, dil ve kültürel sorunların çözümüyle alakalı adımların atılması, bunları yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

Diyarbakır'da oy oranlarına bakarsanız BDP önde, siz BDP seçmenini nasıl etkileyeceksiniz?

"Hedefimiz BDP değil. Bu bir genel seçim değil. Henüz yeni aday olduk, projelerimz ve yapacaklarımızla ortaya çıktık. Daha kendimizi anlatmadık. Biz kendimizi anlattıktan sonra, ilçe adaylarımızı belirledikten sonra oy oranlarına bakılmalı. Yerel yönetimlerde daha adaylar açıklanmadan oy oranlarından bahsetmek doğru değil."

BDP size şans vermiyor Diyarbakır'da, sizin için "Adı Galip ama kendisi mağlup olacak" dediler, siz ne kadar iddialısınız Diyarbakır'da, kazanacağım diyor musunuz?

BENİM KAZANMAM DEĞİL BDP'NİN KAZANMASI SÜRPRİZ OLUR  

"Adımdan da rahatsız olmuşlar. Bu bir telaşın ifadesidir. Onlar seçim sonucunda neler oladuğunu görecekler. Ben Diyarbakır'ın hizmetkarlığına talip oldum. Diyarbakır'ın sorunlarını dert ettiğim için aday oldum. Ben bu seçimi kesinlikle kazanacağım, bugüne kadar inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım. Benim kazanmam sürpriz olmayacak, BDP kazanırsa sürpriz olacak."

Günün Önemli Haberleri